//
BULGARII DIN TÂRGOVIŞTE SĂRBĂTORESC SÂMBĂTĂ PAŞTELE CAILOR Reviewed by Momizat on . Bulgarii din cartierul târgoviştean Matei Voievod se pregătesc pentru inedita sărbătoare Paştele Cailor, marcată în fiecare an de gospodarii comunităţii. Despre Bulgarii din cartierul târgoviştean Matei Voievod se pregătesc pentru inedita sărbătoare Paştele Cailor, marcată în fiecare an de gospodarii comunităţii. Despre Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » BULGARII DIN TÂRGOVIŞTE SĂRBĂTORESC SÂMBĂTĂ PAŞTELE CAILOR

BULGARII DIN TÂRGOVIŞTE SĂRBĂTORESC SÂMBĂTĂ PAŞTELE CAILOR

BULGARII DIN TÂRGOVIŞTE SĂRBĂTORESC SÂMBĂTĂ PAŞTELE CAILOR

Bulgarii din cartierul târgoviştean Matei Voievod se pregătesc pentru inedita sărbătoare Paştele Cailor, marcată în fiecare an de gospodarii comunităţii. Despre acest eveniment organizat de Asociaţia bulgarilor din Târgovişte – Zaedno – au vorbit, în cadrul unei recente conferinţe de presă,  şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere.

Primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan, i-a felicitat pe membrii comunităţii de bulgari pentru că au reuşit să păstreze acest obicei, invitându-i pe târgovişteni să participe sâmbătă la evenimentul care va începe în cartierul Matei Voievod, la ora 10.00.

Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură, a precizat: „Am răspuns cu plăcere şi bucurie invitaţiei dlui Costache Vasile de a fi co-organizator la această sărbătoare. Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean de Cultură, participă cu suma de 10.000 de lei. Banii vor fi împărţiţi pentru plata parţială a premiilor şi pentru cazarea invitaţilor din Bulgaria”.

Vasile Costache, preşedintele Asociaţiei Bulgarilor din Târgovişte – Zaedno, a subliniat că această sărbătoare este unică în România, precizând şi de ce este un moment important pentru comunitatea de bulgari: „Sunt bulgari în toată ţara, dar numai noi sărbătorim Paştele Cailor. Părinţii noştri, încă de când au când au venit aici, au avut nevoie de acest animal cu care îşi făceau muncile agricole. Calul este ca un membru al familiei”.

Aşadar, târgoviştenii (şi nu numai) care vor să ia parte la un eveniment plin de semnificaţii sunt aşteptaţi sâmbătă, 28 februarie, începând cu ora 10.00, în cartierul Matei Voievod.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.