//
MINISTRUL EDUCAȚIEI – ÎNTÂLNIRE CU CADRELE DIDACTICE ȘI PERSONALUL AUXILIAR DIN DÂMBOVIȚA Reviewed by Momizat on . Comunicat de presă Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, a efectuat astăzi, 10 noiembrie 2014, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, prilej cu Comunicat de presă Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, a efectuat astăzi, 10 noiembrie 2014, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, prilej cu Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » MINISTRUL EDUCAȚIEI – ÎNTÂLNIRE CU CADRELE DIDACTICE ȘI PERSONALUL AUXILIAR DIN DÂMBOVIȚA

MINISTRUL EDUCAȚIEI – ÎNTÂLNIRE CU CADRELE DIDACTICE ȘI PERSONALUL AUXILIAR DIN DÂMBOVIȚA

MINISTRUL EDUCAȚIEI – ÎNTÂLNIRE CU CADRELE DIDACTICE ȘI PERSONALUL AUXILIAR DIN DÂMBOVIȚA

Comunicat de presă

Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, a efectuat astăzi, 10 noiembrie 2014, o vizită de lucru în județul Dâmbovița, prilej cu care s-a întâlnit cu cadrele didactice și personalul didactic auxiliar din școlile din municipiul Târgoviște și din zona orașului Pucioasa.

Întâlnirea s-a derulat în trei serii – două la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița (IȘJ) și una în orașul Pucioasa. La discuții au participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentat de inspectorul școlar general, Luminița Preda și inspectorul general adjunct, Ovidiu Băsceanu.

În cadrul întâlnirilor au fost abordate problemele din domeniul învățământului – soluționate până în prezent și au fost analizate problemele actuale ale sistemului, ce fac obiectul discuțiilor și negocierilor cu sindicatele din învățământ.

De asemenea, în cadrul sesiunilor de întrebări alocate cadrelor didactice, Ministrul Educației, Remus Pricopie, a adus clarificări pentru fiecare aspect abordat.

Ministrul Remus Pricopie: ”Aș vrea să încercăm să dialogăm. […] Este nevoie și de glasul dumneavoastră – ceea ce credeți dumneavoastră că trebuie să facem la nivel de sistem și cum să facem în așa fel încât școala să arate mai bine, dacă se poate în fiecare zi. […] Mă bucur să fiu din nou acasă. Știu școala din Dâmbovița, știu seriozitatea cu care se face carte aici și cred că, în mare măsură, cunosc și problemele care țin de la geografia județului până la alte aspecte – dezvoltarea economică, nivelul de dezvoltare a diferitelor comunități – pentru că, după cum știți, școala nu poate fi cu mult diferită de comunitate iar, în Județul Dâmbovița, în unele comunități, chiar avem probleme. […] Prin măsurile pe care le-am adoptat în ultimul timp, pentru a rezolva problema transportului pentru localitățile izolate, în principal din nordul județului – s-a reușit rezolvarea, în bună parte, a problemei microbuzelor școlare. […] Cred că ar fi bine ca astăzi, în timpul pe care îl avem la dispoziție, să ne uităm puțin la tabloul mare al educației; e bine să ne uităm la problemele mari ale sistemului pentru că, dacă nu le rezolvăm pe acestea, nu putem să lucrăm la problemele mici.”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a adus în atenția personalului didactic mai multe probleme a căror rezolvare depinde de administrația publică locală și administrația județeană, cum ar fi reabilitarea și modernizarea de școli, grădinițe, creșe; dotarea cu microbuze școlare; planul de școlarizare; stadiul programului național ”Lapte și corn”, precum și inițierea unei colaborări între CJD și IȘJ în vederea valorificării taberelor școlare din județ.

Președintele CJD, Adrian Țuțuianu: ”Vom depune proiecte, pe POR, pentru școli, grădinițe, creșe (din orașe), pe PNDR, pentru școli, grădinițe, creșe (din mediul rural) – reabilitare, modernizare, extindere; vom depune, de asemenea, proiecte prin GAL-uri (până acum, GAL-urile au fost deschise numai învățământului rural; pe exercițiul financiar 2014 – 2020, și orașele vor putea face parte dintr-un GAL și atunci va exista o sursă suplimentară de finanțare); toate lucrările care sunt mici și pentru mai este nevoie de 2 – 3 mld lei pentru a fi finalizate au început deja să fie incluse în OG 28/2013 și anul viitor vor fi finalizate. Ultima sursă de finanțare este bugetul Consiliului Județean sau bugetul local.”

Vineri, 14 noiembrie 2014, Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, va reveni în județul nostru pentru a se întâlni cu directorii școlilor generale și liceelor și cu reprezentanții mai multor societăți comerciale importante din județ, prilej cu care se vor purta discuții pe marginea programei de școlarizare începând cu anul 2015.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.