//
SE STRÂNG RÂNDURILE PENTRU BĂTĂLIA FINALĂ Reviewed by Momizat on . Ne mai despart doar câteva zile de bătălia decisivă pentru Cotroceni, apropierea celui de-al doilea tur de scrutin aducând și atmosfera unei încleștări pe viață Ne mai despart doar câteva zile de bătălia decisivă pentru Cotroceni, apropierea celui de-al doilea tur de scrutin aducând și atmosfera unei încleștări pe viață Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » SE STRÂNG RÂNDURILE PENTRU BĂTĂLIA FINALĂ

SE STRÂNG RÂNDURILE PENTRU BĂTĂLIA FINALĂ

SE STRÂNG RÂNDURILE PENTRU BĂTĂLIA FINALĂ

Ne mai despart doar câteva zile de bătălia decisivă pentru Cotroceni, apropierea celui de-al doilea tur de scrutin aducând și atmosfera unei încleștări pe viață și pe moarte, resimțite, atât în mediul virtual, dar și la firul ierbii. Și tot aceste zile aduc și repoziționări și regrupări ale celor care nu s-au calificat pentru turul al doilea în jurul celor doi candidați rămași în cursa finală. În timp ce Klaus Iohannis se bucură de sprijinul Monicăi Macovei și al Elenei Udrea (în timp ce liderii UDMR vor să lase impresia echidistanței), Victor Ponta i-a adus în jurul său pe Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu, Corneliu Vadim Tudor și Dan Diaconescu.

Și în Dâmbovița s-a punctat colaborarea politică a PSD-UNPR-PC cu formațiunile politice reprezentate la centru de foștii candidați grupați alături de Victor Ponta, dar și cu Partida Romilor Pro Europa. O conferință de presă comună i-a adus alături de Adrian Țuțuianu (PSD), Marian Radu (UNPR) și Georgică Dumitru (PC), pe Cosmin Bozieru (PPDD), George Țâncu (PRM) și Vasile Moise (Partida Romilor – Pro Europa). În cadrul întâlnirii cu presa, președinții organizațiilor județene menționate și-au afirmat susținerea pentru candidatura lui Victor Ponta la președinție, fiind consemnată colaborarea politică a formațiunilor pe care le reprezintă, în vederea câștigării fotoliului de la Cotroceni.

În cadrul conferinței de presă, Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița, a precizat: „Alături de noi, alături de Victor Ponta, au venit mai mulți candidați care s-au oprit în turul I al alegerilor prezidențiale. Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu, Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu sunt cu toții oameni atât de diferiți ca abordări, ca tipologii, ca personalități, și totuși, au răspuns apelului pe care Victor Ponta l-a lansat: să punem capăt unei epoci de conflict inutil, de război agonizant și să dăm României o șansă la normalitate”.

Rezultatul concret al parteneriatului se traduce, firește, în voturi adăugate la scorul obținut, la nivel județean, în primul tur de PSD-UNPR-PC pentru Victor Ponta. Matematic vorbind, ar trebui să fie vorba de vreo 14 procente, care ar „sălta” scorul la un confortabil 66%. Vom vedea, însă, duminică, dacă matematica își păstrează rezultatele în politică și dacă mobilizarea și implicarea vor fi cele așteptate de lideri.

Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este optimist în privința victoriei lui Victor Ponta la nivel național, dar și când vine vorba despre un scor bun la nivel județean: „Sunt convins că Victor Ponta va câștiga, important e să câștige la o diferență considerabilă, care să nu dea ocazia nimănui din familia politică Băsescu – Iohannis să conteste în vreun fel rezultatele acestor alegeri și să încerce într-un fel să se agațe de putere. Sper ca pe data de 17 să salutăm cu toții un parcurs nou al României pentru următorii 10 ani, un parcurs mai bun. Eu cred că putem face 54-55%, scor național. Cred că putem face un scor de 65% în Dâmbovița”.

Alianța PSD – UNPR – PC a obținut în Dâmbovița, în primul tur de scrutin, 52,54%.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.