//
ZILELE EUROPEI LA PUCIOASA, ÎNCEPUT DE DRUM ÎNTR-UN PROIECT INEDIT Reviewed by Momizat on . În perioada 9-11 mai, oraşul Pucioasa a sărbătorit „Zilele Europei”, printr-o serie de manifestări culturale ai căror invitaţi speciali au fost reprezentanţi ai În perioada 9-11 mai, oraşul Pucioasa a sărbătorit „Zilele Europei”, printr-o serie de manifestări culturale ai căror invitaţi speciali au fost reprezentanţi ai Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » ZILELE EUROPEI LA PUCIOASA, ÎNCEPUT DE DRUM ÎNTR-UN PROIECT INEDIT

ZILELE EUROPEI LA PUCIOASA, ÎNCEPUT DE DRUM ÎNTR-UN PROIECT INEDIT

ZILELE EUROPEI LA PUCIOASA, ÎNCEPUT DE DRUM ÎNTR-UN PROIECT INEDIT

În perioada 9-11 mai, oraşul Pucioasa a sărbătorit „Zilele Europei”, printr-o serie de manifestări culturale ai căror invitaţi speciali au fost reprezentanţi ai Ambasadei Suediei la Bucureşti. Au fost prezenţi la Pucioasa Alexander Peyre – Dutrey, adjunct şef şi Mihai Leontescu – ofiţer proiecte şi comunicare în cadrul Ambasadei Suediei. Vizita se înscrie în proiectul inedit, iniţiat de Centrul European şi Primăria Pucioasa, intitulat „O lună, o ambasadă”. Prin această iniţiativă, reprezentanţi ai ţărilor europene vor descoperi potenţialul oraşului-staţiune, putându-se deschide, astfel, drumul unor colaborări pe termen lung. Pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, locuitorii oraşului Pucioasa, dar şi oaspeţii, au avut ocazia de a participa la vernisajele a două expoziţii interesante: o expoziţie de fotografie, intitulată ”Invenţii Suedeze, imaginaţie românească” şi o alta, cu o denumire incitantă – ”Swedish Crime Scene”.  Programul manifestărilor a mai cuprins un recital de cameră, un spectacol de teatru dar şi vizionarea unor filme suedeze.

Despre eveniment, Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa a spus:

Am avut surpriza plăcută ca prima ambasadă care a răspuns parteneriatului pe care l-am lansat ”O lună, o ambasadă”, să fie Ambasada Suediei, una dintre cele mai solide şi puternice ţări europene. Ne-a pus la dispoziţie foarte multe materiale pentru a realiza expoziţii şi pentru a viziona filme reprezentative suedeze, pentru a avea astfel acces la cultura şi la valorile suedeze. Oamenii sunt foarte deschişi, am încercat să le prezint Pucioasa aşa cum este ea astăzi, cu ceea ce a fost, cu ceea ce vrem să facem, dar fără să ne minţim. Speranţele noastre sunt mari şi cred că am reuşit să îi „contaminăm” puţin cu optimismul nostru, vorbind despre proiecte europene şi despre dorinţa de a face lucruri importante cu banii puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană”.

Dan Ţopa, directorul Centrului Cultural European Pucioasa:

Sunt zile dedicate Europei, prietenilor noştri din Suedia care sărbătoresc alături de noi, cu vernisajul a două expoziţii importante, şi cu filme reprezentative. Suedia este prima ţară care s-a implicat cu foarte mare hotărâre şi asta ne-a dat şi nouă foarte mult curaj. Urmează Ungaria, Germania, Spania şi mult mai multe ambasade care simţim că vor să vină la Pucioasa.

De altfel, zilele acestea s-a împlinit un an de când Centrul Cultural Pucioasa a devenit Centru Cultural European.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.