//
A FOST REABILITAT INTERIORUL SPITALULUI DE LA GĂEȘTI ȘI CLĂDIREA AMBULATORIULUI Reviewed by Momizat on . În prezența ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Ad În prezența ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Ad Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » A FOST REABILITAT INTERIORUL SPITALULUI DE LA GĂEȘTI ȘI CLĂDIREA AMBULATORIULUI

A FOST REABILITAT INTERIORUL SPITALULUI DE LA GĂEȘTI ȘI CLĂDIREA AMBULATORIULUI

A FOST REABILITAT INTERIORUL SPITALULUI DE LA GĂEȘTI ȘI CLĂDIREA AMBULATORIULUI

spital gaesti 17 oct 1 spital gaesti 17 oct 2

În prezența ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-a consemnat finalizarea unor etape importante de modernizare a unității sanitare din Găești. Astfel: cu bani de la bugetul local, a fost reabilitat interiorul Spitalului, lucrările costând 1,8 milioane de lei. Pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului au fost atrase fonduri europene, reabilitarea clădirii, care se constituie într-o primă parte a proiectului, ridicându-se la 2,3 milioane de lei.

Dan Iacobuță, primarul orașului Găești a precizat: „Spitalul a fost pus pe lista neagră, a fost lăsat fără intervenție mulți ani, ceea ce dusese la o stare în care risca să-și piardă acreditarea. În ultimii doi ani și jumătate, 1,8 milioane au fost investiți de către primărie, bani cu care a fost reabilitat, în principal, interiorul clădirii spitalului. Mai avem proiecte care urmează să fie implementate pentru corpul central. Încercăm să prindem un proiect tot pe fonduri europene pentru reabilitare termică, să rezolvăm și exteriorul.

La cealaltă clădire, unde este Ambulatoriul Spitalului, s-a demarat reabilitarea pe fonduri europene, este vorba de un proiect de 2,3 milioane de lei, care cuprinde atât reabilitarea clădirii, care este gata, cât și dotarea cu aparatură, lucrare care este în curs de licitare și probabil că într-o lună, o lună și jumătate, vom avea și dotări moderne”.

Referindu-se la aceste proiecte, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a completat: „Acest proiect este deosebit de important și a costat 2,3 milioane de lei, din fonduri europene, prin ADR Sud Muntenia, partea de Ambulatoriu, iar efortul primăriei din Găești a fost de aproape 1,9 milioane de lei, în numai un an și câteva luni. Aceasta arată că, și la Găești, și la Târgoviște, și la Titu, există oameni cărora le pasă de oameni. Ne-am implicat pentru a pune sistemul de sănătate la punct pentru că ne pasă de oamenii din județul Dâmbovița”.

Cei doi reprezentanți ai Guvernului Ponta, miniștrii Gabriela Szabo și Nicolae Bănicioiu, i-au felicitat pe toți cei care au contribuit la derularea proiectelor de la Spitalul Găești.

La eveniment au mai fost prezenți: vicepreședintele CJ Dâmbovița, Ioan Marinescu, parlamentarii Carmen Moldovan, Ionuț Săvoiu și Valentin Calcan, Sorin Stoica, directorul DSP Dâmbovița, Mariana Vișan, director adjunct ADR Sud-Muntenia, consilieri județeni și locali, cadre medicale, dar și primari din localitățile învecinate.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.