//
A FOST REDESCHISĂ, PENTRU CĂLĂTORI, LINIA CFR TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA Reviewed by Momizat on . După mai bine de doi ani în care reprezentanţii administraţie judeţene şi parlamentarii au fost făcute numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, astăzi După mai bine de doi ani în care reprezentanţii administraţie judeţene şi parlamentarii au fost făcute numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, astăzi Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » A FOST REDESCHISĂ, PENTRU CĂLĂTORI, LINIA CFR TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA

A FOST REDESCHISĂ, PENTRU CĂLĂTORI, LINIA CFR TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA

A FOST REDESCHISĂ, PENTRU CĂLĂTORI, LINIA CFR TÂRGOVIŞTE – PIETROŞIŢA

După mai bine de doi ani în care reprezentanţii administraţie judeţene şi parlamentarii au fost făcute numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor, astăzi a fost redeschisă pentru călători ruta CFR Târgovişte – Pietroşiţa. Pentru a consemna evenimentul, a fost făcută o primă cursă pe această linie, oficialităţile prezente la redeschidere făcând o călătorie cu trenul de la Târgovişte, la Doiceşti.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a spus: ”Este foarte important că ministrul Transporturilor s-a ţinut de cuvânt şi astăzi avem deschisă linia Târgovişte – Pucioasa – Fieni – Pietroşiţa. Vă precizez că de la data de 15 octombrie, pe zonă va intra şi un operator privat, acum cursele sunt asigurate doar de SNCFR Călători. Operatorul privat va avea mai multe trase, (curse dus-întors) pe zi, vom încerca să adaptăm şi orarul de la SNCFR şi cel de la privat, în raport de nevoile din teren. Astăzi am primit de la localităţi numărul de elevi care fac naveta. Am avea 508 elevi. Vom vedea şi câţi studenţi sunt pe zona aceasta şi va trebui să discutăm cu conducerile liceelor şi şcolilor din Pucioasa, pentru că de la primărie n-am primit nici un fel de informaţii  ca să ne putem calibra foarte bine orarul. (…) Va trebui ca Societatea de Căi Ferate să se implice în corectitudinea desfăşurării întregii activităţi. Pentru că, dacă se circulă ”cu naşul”, o să avem iarăşi suspendate cursele”.

Cum foarte multe dintre gările de pe traseul respectiv nu mai sunt funcţionale, unele fiind în paragină, problema achiziţionării biletelor rămâne ca-n tren… Călătorii sunt obligaţi să-şi cumpere tichetul de călătorie de la controlori. Rămâne de văzut dacă, în cazul SNCFR Călători, obiceiul unor călători de a merge la ”mica înţelegere” cu ”naşul”, dar şi a acestuia din urmă de a opri banii fără să elibereze bilet va putea fi stopat. Probabil că operatorul privat care se anunţă de la 15 octombrie va fi mult mai atent la acest ”detaliu”.

La redeschiderea liniei au participat Iosif Szentes – director general SNCFR Călători, Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ioan Marinescu – prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie – subprefect, Liviu Stoica – citymanagerul municipiului Târgovişte, Ion Dicu – primarul comunei Pietroşiţa, consilieri municipali şi judeţeni şi parlamentarii Ionuţ Săvoiu, Valentin Calcan şi Leonardo Badea.

oficialitati in gara din locomotiva oficialitati in tren i n tren

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.