//
A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU MODERNIZAREA DJ 714 Reviewed by Momizat on . Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 26 august 2022, alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării Lucră Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 26 august 2022, alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării Lucră Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU MODERNIZAREA DJ 714

A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU MODERNIZAREA DJ 714

A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU MODERNIZAREA DJ 714

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 26 august 2022, alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, contractul pentru finanțarea proiectului „Modernizare DJ 714 sector Bolboci – contur lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366-29+900”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Județean Dâmbovița.

În document se precizează: ”Evenimentul de astăzi de la Palatul Victoria, la care a participat și ministrul Familiei și Tineretului, Gabriela Firea, conferă Consiliului Județean Dâmbovița statutul de primă administrație judeteană din țară care semnează contracte derulate prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny”.

Valoarea totală a investiției este de 10.980.143,88 lei, din care de 9.832.975,67 lei de la bugetul de stat, sumă ce va asigura derularea în bune condiții a lucrărilor de modernizare a acestui important sector de drum din zona montană a județului Dâmbovița. Lungimea drumului ce va fi modernizat este de 4,481 km. Traseul va beneficia atât de rigole din beton, amenajare a părții carsabile, cât și de podețe și acostamente.

Pe lângă acest proiect, Consiliul Județean Dâmbovița mai are aprobate pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny” alte 3 investiții importante ce vizează infrastructura rutieră din județ, respectiv: proiectul „Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești”, în valoare de 80.239.362 lei; proiectul Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni”, în lungime de 6,7 km, a cărui finanțare de la bugetul de stat este de 41.000.000 lei și proiectul Reabilitare DJ 712A Runcu Râu Alb”, în valoare de aproximativ 9.000.000 lei”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Mă bucur că le-am dat astăzi o veste bună dâmbovițenilor, reprezentanților mediului de afaceri, care au activități economice în zonă sau celor interesați să investească în turismul montan. Prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny” vom putea să finalizăm multe dintre proiectele importante, menite să contribuie la dezvoltarea tuturor comunităților din județ. Îi asigur pe dâmbovițeni de implicarea administrației județene acolo unde este nevoie. Vom continua să atragem sursele de finanțare necesare pentru dezvoltarea județului Dâmbovița, atât din fonduri europene, programe guvernamentale sau alte oportunități financiare.”

Tot astăzi, primarul comunei Gura Șuții, Constantin Dinu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Asfaltare și modernizare drumuri de interes local în satele Gura Șuții și Speriețeni”, în valoare totală de 8.307.347 lei.

”Reamintim faptul că, la nivelul județului nostru, prin Programul Național „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de alte 82 de unități administrativ-teritoriale va derula 137 de proiecte în valoare de aproximativ 1.380.758.481,56 lei, investiții ce vizează înfiinţarea, extinderea, reabilitarea şi modernizarea de drumuri, poduri, reţele de apă și apă uzată, beneficiarii acestora fiind cei peste 500.000 de dâmboviţeni” subliniază, în comunicat, Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

About The Author

Number of Entries : 1569

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.