//
ACTIVITATEA SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE, ANALIZATĂ LA SÂNGE Reviewed by Momizat on . COMUNICAT DE PRESĂ Îmbunătățirea serviciilor medicale – prioritate pentru administrația județeană Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, COMUNICAT DE PRESĂ Îmbunătățirea serviciilor medicale – prioritate pentru administrația județeană Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » ACTIVITATEA SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE, ANALIZATĂ LA SÂNGE

ACTIVITATEA SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE, ANALIZATĂ LA SÂNGE

ACTIVITATEA SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE, ANALIZATĂ LA SÂNGE

COMUNICAT DE PRESĂ

Îmbunătățirea serviciilor medicale – prioritate pentru administrația județeană

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, împreună cu Alexandru Oprea, Administratorul Public al județului, și Alexandra Stan, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița (CJAS), s-au întâlnit în data de 19 martie, la sediul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), cu managerii spitalului, membrii Consiliului de Administrație și şefii de secţii, prilej cu care au fost analizate mai multe aspecte ale activității acestei unități spitalicești.

În urma semnalelor primite în ultima perioadă de la cetățeni, dar și a semnalelor din presă, situația disfuncționalităților de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) – referitoare la acordarea serviciilor de asistență medicală (examinare și investigare) – a constituit tema principală a reuniunii. În plus, a fost analizată atât situația numărului de angajați, cât și nevoile de personal pentru Unitatea de Primiri Urgențe.

În cadrul ședinței au fost analizate concluziile rapoartelor de audit pentru perioada 2010 – 2014, întocmite de Compartimentul Audit Intern al Consiliului Județean Dâmbovița, dar și modalitățile de implementare a recomandărilor incluse în aceste rapoarte.

De asemenea, s-au stabilit atât măsuri privind efectuarea unor lucrări de reparații capitale curente, igienizare a spațiilor și dotare cu mobilier – în vederea obținerii autorizației de funcționare, cât și măsuri ce țin de derularea achizițiilor de medicamente, materiale sanitare și a altor dotări pentru unitatea spitalicească.

Tot astăzi, s-au stabilit prioritățile ce vizează derularea proiectului de reabilitare și modernizare a Spitalului Moroeni. Reamintim faptul că, la începutul acestei luni, în urma demersurilor făcute de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu, Ministerul Sănătăţii finanţează Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu suma de 3.680.000 lei, bani destinați reabilitării, consolidării şi modernizării clădirii principale a unităţii spitalicești de la Moroeni, aceasta fiind prima investiție majoră ce se realizează de la înființarea spitalului, în anul 1927. Aproape 3.000.000 de Euro se vor investi în următorii doi ani, astfel încât Sanatoriul TBC Moroeni să devină un centru regional destinat pacienților cu afecțiuni pulmonare.

Un alt subiect l-a reprezentat stadiul derulării proiectului ”Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unități sanitare din județul Dâmbovița”, în valoare de 1,3 milioane Euro. Sistemul informatic are aplicabilitate pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Municipal Moreni și Spitalul Orășenesc Găești. În luna februarie a acestui an, au fost livrate echipamente informatice în valoare de 3.271.297 lei.

Totodată, s-a analizat finanțarea Spitalului Județean de Urgență  Târgoviște prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, în principal în ce privește realizarea de venituri pe componenta spitalizării de zi, recuperare medicală, investigații paraclinice și spitalizare continuă, prin raportare la strategia națională, adoptată de Guvern.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

About The Author

Number of Entries : 1690

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.