//
ACUZAŢII LANSATE ÎNAINTEA ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE A CLM TÂRGOVIŞTE Reviewed by Momizat on . Şedinţa extraordinară a CLM Târgovişte, care va avea loc mâine dis-de-dimineaţă şi care are pe ordinea de zi alegerea unui viceprimar (după încetarea mandatului Şedinţa extraordinară a CLM Târgovişte, care va avea loc mâine dis-de-dimineaţă şi care are pe ordinea de zi alegerea unui viceprimar (după încetarea mandatului Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » ACUZAŢII LANSATE ÎNAINTEA ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE A CLM TÂRGOVIŞTE

ACUZAŢII LANSATE ÎNAINTEA ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE A CLM TÂRGOVIŞTE

ACUZAŢII LANSATE ÎNAINTEA ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE A CLM TÂRGOVIŞTE

Şedinţa extraordinară a CLM Târgovişte, care va avea loc mâine dis-de-dimineaţă şi care are pe ordinea de zi alegerea unui viceprimar (după încetarea mandatului lui Cosmin Bozieru) si a unui consilier municipal cu atribuţiuni de viceprimar, se anunţă a fi una destul de tensionată, fiind, de altfel, precedată de acuzaţii grave, lansate de lideri ai social democraţilor dâmboviţeni.

Astfel, primarul interimar Cristian Stan a declarat: „A început o campanie de încercare de mituire a unor colegi de-ai mei. Şi vreau să spun clar: oferirea de bani unui consilier local pentru a vota într-un anumit fel înseamnă infracţiune de dare de mită. Simpla promisiune, tot infracţiune de dare de mită reprezintă. (…) Eu sper ca mâine dimineaţă să avem un vot curat, un vot care să nu fie viciat sau voinţa consilierilor să nu fie viciată în niciun fel (…)” 

Pe aceeaşi temă, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a avertizat: „Atrag atenţia tuturor instituţiilor statului că mai mulţi consilieri locali municipali din PSD sau din alte partide politice au fost chemaţi la discuţii de liderul unui partid politic local şi li s-au oferit sume de bani de 10-15.000 de euro pentru a vota în Consiliul Local. Şi atrag atenţia prefectului, o să fac şi scris astăzi, să participe la şedinţa Consiliului Local pentru că li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice să-şi numeroteze buletinele de vot, ceea ce anulează practic votul secret. Aici nu mai e de joacă. Astea sunt infracţiuni de dare şi luare de mită, conexe faptelor de corupţie. (…) Avem doi consilieri municipali PSD care au făcut această declaraţie publică, este cunoscută de tot grupul de consilieri şi suntem pregătiţi să dăm declaraţii (…) O să ne cheme instituţiile statului şi-o să dăm declaraţii acolo”.

Întrebat cine este liderul care ar fi făcut astfel de propuneri, preşedintele CJ Dâmboviţa a răspuns: „Acelaşi UNPR”.

Adrian Ţuţuianu a precizat că şi unii aleşi locali ai PNL i-ar fi spus că li s-au propus sume de bani pentru voturile din Consiliul Municipal Târgovişte.

Adrian Ţuţuianu a continuat: „Trei consilieri PNL au discutat cu mine. N-am discutat cu ei ca să facem înţelegeri, ci pur şi simplu mi-au spus că au fost chemaţi şi li s-a oferit o sumă de bani ca să voteze într-un anume fel de către acelaşi lider UNPR”. 

Cum PSD şi PNL au număr egal de consilieri municipali, şedinţa de mâine se anunţă a fi cu posibile răsturnări de situaţie, confruntarea ducându-se pe muchie de cuţit. Importante par să fie strategiile pe care şi le stabilesc în această seară, în spatele uşilor închise, organizaţiile judeţene ale formaţiunile politice.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.