//
ADRIAN ȚUȚUIANU, DUPĂ DECLARAREA FALIMENTULUI LA COS TÂRGOVIȘTE: ZI NEAGRĂ PENTRU DÂMBOVIȚA Reviewed by Momizat on . Ieri, 30 iunie, Tribunalul Dâmbovița a hotărât dizolvarea COS Târgoviște și deschiderea procedurii falimentului societății comerciale, deși angajații combinatul Ieri, 30 iunie, Tribunalul Dâmbovița a hotărât dizolvarea COS Târgoviște și deschiderea procedurii falimentului societății comerciale, deși angajații combinatul Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ADRIAN ȚUȚUIANU, DUPĂ DECLARAREA FALIMENTULUI LA COS TÂRGOVIȘTE: ZI NEAGRĂ PENTRU DÂMBOVIȚA

ADRIAN ȚUȚUIANU, DUPĂ DECLARAREA FALIMENTULUI LA COS TÂRGOVIȘTE: ZI NEAGRĂ PENTRU DÂMBOVIȚA

ADRIAN ȚUȚUIANU, DUPĂ DECLARAREA FALIMENTULUI LA COS TÂRGOVIȘTE: ZI NEAGRĂ PENTRU DÂMBOVIȚA

Ieri, 30 iunie, Tribunalul Dâmbovița a hotărât dizolvarea COS Târgoviște și deschiderea procedurii falimentului societății comerciale, deși angajații combinatului au sperat până în ultima clipă că Ministrul Economiei să preia activele Combinatului, în schimbul datoriilor fiscale. Cum asta nu s-a întâmplat, singurul combinat din România care mai fabrica țaglă și produse din oțel a fost închis, rămânând fără locuri de muncă peste o mie de salariați.

Președintele Pro România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a vorbit despre situația în care se găsește la acest moment Combinatul de Oțeluri Speciale, dar și despre ceea ce se va întâmpla cu acesta în perioada următoare:

,,Ieri a fost o zi neagră pentru Dâmboviţa. Nu am văzut pe nimeni pe platoul din faţa CJD şi a Prefecturii Dâmboviţa. De ce? Pentru că intrarea în procedură de faliment înseamnă practic lichidarea unei industrii de tradiţie, de peste 50 de ani în municipiul Târgovişte, industrie de care România avea mare nevoie. Practic Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte rămăsese printre ultimele care nu erau lichidate. Cred că este condamnabil faptul că actuala guvernare nu a dorit să facă ceea ce era normal, adică să preia în contul datoriilor acţiunile societăţii COS Târgovişte urmând ca mai departe fie să vândă într-o procedură de licitaţie publică fie să retehnologizeze pe banii statului şi să integreze ceea ce mai rămânea viabil de acolo în ceea ce înseamnă industria naţională de apărare. Se pierd 1000 de locuri de muncă, se pierde o industrie de care România are nevoie. În al treilea rând se pierd indirect alte mii de locuri de muncă. În al patrulea rând municipiul Târgovişte va rămâne cu câteva sute de hectare de teren insalubru, cu subsoluri cu betoane, cu tot felul de lucruri pentru care ecoligizarea va costa mai mult decât costă efectiv combinatul. Şi astăzi îi spun domnului Corneliu Ştefan şi îi spun şi lui Cristian Stan că este nevoie să se implice şi să urmărească procesul acesta de lichidare… În condiţiile în care nu se face o vânzare în bloc ar putea fi o şansă să vină cineva să ia tot activul şi să spună că încearcă să facă acolo o producţie sau se va vinde pe bucăţi şi ca atare ar trebui să fie prezente acolo administraţia publică locală şi judeţeană, eventual să achiziţioneze terenurile şi tot ceea ce înseamnă reţelele de apă, de canalizare, energie electrică, gaze şi să pună bazele unui parc industrial la Târgovişte”, a declarat preşedintele PRO România Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

About The Author

Number of Entries : 1083

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.