//
ADRIAN ŢUŢUIANU: MOTIVELE RETRAGERII DIN CNI Reviewed by Momizat on . Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost ales de Senatul României membru supleant în Consiliul Național de Integritate din partea Un Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost ales de Senatul României membru supleant în Consiliul Național de Integritate din partea Un Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ADRIAN ŢUŢUIANU: MOTIVELE RETRAGERII DIN CNI

ADRIAN ŢUŢUIANU: MOTIVELE RETRAGERII DIN CNI

ADRIAN ŢUŢUIANU: MOTIVELE RETRAGERII DIN CNI

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost ales de Senatul României membru supleant în Consiliul Național de Integritate din partea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. Validarea a fost urmată de apariţia unor materiale de presă în care s-a vorbit despre verificările Agenţia Naţională de Integritate care l-ar viza pe Adrian Ţuţuianu. Pentru a fi înlăturată orice suspiciune care ar putea plana asupra integrităţii membrilor CNI, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmbovişa a decis să renunţe la calitatea de membru supleant al CNI, expunând, într-un comunicat de presă, toate motivele care au stat la baza acestei decizii:

Având în vedere informaţiile recente provocate de validarea mea drept membru supleant în cadrul Consiliului Naţional de Integritate (CNI), ca propunere a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), am decis să mă retrag din această calitate, motivat de următoarele împrejurări:

  1. Consiliul Naţional de Integritate trebuie să se afle în afara oricărei suspiciuni cu privire la integritatea membrilor săi. În acest sens, luând act de existenţa unor atacuri de presă în ceea ce mă priveşte, nu vreau să aduc atingere prestigiului şi activităţii instituţiei.
  2. În calitate de membru al Partidului Social Democrat, nu vreau să existe nicio umbră de îndoială cu privire la valorile şi principiile pe care le apără Partidul Social Democrat, întărite cu fermitate de preşedintele PSD, Primul Ministru Victor Ponta.
  3. Menţionez că întrunesc toate condiţiile prevăzute de lege pentru a îndeplini calitatea de membru supleant al Consiliului Naţional de Integritate, retragerea mea fiind determinată exclusiv de motivaţiile expuse anterior.

Am comunicat decizia mea Preşedintelui Senatului României, Călin Popescu – Tăriceanu, precum şi Preşedintelui Partidului Social Democrat, Primul Ministru Victor Ponta.

PREŞEDINTE,

conf. univ. dr. Adrian Ţuţuianu

About The Author

Number of Entries : 1741

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.