//
ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA, DESPRE LEGEA CARANTINĂRII ŞI IZOLĂRII: „ÎNCALCĂ DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI FUNDAMENTALE” Reviewed by Momizat on . Adrian Ţuţuianu, senator Pro România, a abordat, într-o recentă conferinţă de presă, subiectul proiectului de lege adoptate de guvern privind instituirea unor m Adrian Ţuţuianu, senator Pro România, a abordat, într-o recentă conferinţă de presă, subiectul proiectului de lege adoptate de guvern privind instituirea unor m Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA, DESPRE LEGEA CARANTINĂRII ŞI IZOLĂRII: „ÎNCALCĂ DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI FUNDAMENTALE”

ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA, DESPRE LEGEA CARANTINĂRII ŞI IZOLĂRII: „ÎNCALCĂ DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI FUNDAMENTALE”

ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA, DESPRE LEGEA CARANTINĂRII ŞI IZOLĂRII: „ÎNCALCĂ DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI FUNDAMENTALE”

Adrian Ţuţuianu, senator Pro România, a abordat, într-o recentă conferinţă de presă, subiectul proiectului de lege adoptate de guvern privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic. Adrian Ţuţuianu a criticat acest proiect, argumentând: „În primul rând, proiectul de lege ar fi trebuit să răspundă la două chestiuni fundamentale: 1) nevoia de garantare a dreptului la sănătate al cetăţenilor, un drept   prevăzut în Constituţia Româniniei şi 2) limitele în care pot fi restrânse drepturi şi libertăţi fundamentale, în condiţiile prevăzute de art. 53 din Constituţie. Acest proiect de lege încalcă grav drepturi şi libertăţi fundamentale. el nu poate fi corectat în nici un fel, ar trebui rescris în integralitatea lui. Observ dorinţa extrem de mare şi promovată agresiv a acestui guvern de a limita drepturi şi libertăţi fundamentale. Câteva exemple: art 2, lit a) vorbeşte de carantinarea persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen. când eşti purtător al unui agent patogen, înseamnă că lucrurile au fost stabilite pe o bază criterială. Când eşti suspect, această chestiune nu mai presupune o bază criterială. Simplul fapt că vii dintr-o zonă în care s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19 nu te face automat suspect. Asta este o chestiune care permite un abuz: carantinarea unor persoane care nu au nici un fel de afecţiune. De asemenea, nu ne spune textul de lege care este perioada pentru care se instituie măsuri restrictive, cum ar fi carantinarea sau izolarea. Nu ne spune textul de lege care sunt condiţiile minime care trebuie îndeplinite pentru a se lua decizia carantinării cu privire la persoane, după cum nu se definesc corect, ci prin criterii foarte largi, persoanele purtătoare de agent patogen şi persoane suspecte de a fi infectate. În această modalitate, oricare dintre noi, oricând, am putea fi reţinuţi de un agent al statului şi internaţi forţat, introduşi în carantină, în izolare, pentru că nu suntem pe placul cuiva”.

Adrian Ţuţuianu a precizat că reprezentanţii partidului condus de Victor Ponta nu vor vota acest proiect de lege.

About The Author

Number of Entries : 1112

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.