//
ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA: „TUPEUL ŞI PROSTIA NU FAC CASĂ BUNĂ PE TIMP DE CRIZĂ” Reviewed by Momizat on . Adrian Ţuţuianu, senator PRO România, a transmis, zilele acestea, câteva mesaje pe Facebook, în care sublinia necesitatea achiziţionării materialelor sanitare ş Adrian Ţuţuianu, senator PRO România, a transmis, zilele acestea, câteva mesaje pe Facebook, în care sublinia necesitatea achiziţionării materialelor sanitare ş Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA: „TUPEUL ŞI PROSTIA NU FAC CASĂ BUNĂ PE TIMP DE CRIZĂ”

ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA: „TUPEUL ŞI PROSTIA NU FAC CASĂ BUNĂ PE TIMP DE CRIZĂ”

ADRIAN ŢUŢUIANU, SENATOR PRO ROMÂNIA: „TUPEUL ŞI PROSTIA NU FAC CASĂ BUNĂ PE TIMP DE CRIZĂ”

Adrian Ţuţuianu, senator PRO România, a transmis, zilele acestea, câteva mesaje pe Facebook, în care sublinia necesitatea achiziţionării materialelor sanitare şi asigurarea dotărilor necesare pentru Spitalul Judeţean din Târgovişte, prioritare în acest context epidemiologic. Adrian Ţuţuianu a trecut pe lista urgenţelor amenajarea a două saloane pentru terapie intensivă la Secția de Boli Infecțioase și dotarea acestora cu mini-stație de oxigen/vacuum/aer condiționat, paturi de terapie intensivă (minim 46 buc / 5.000 euro buc), monitoare pentru funcții vitale (minim 6 buc / 5.000 euro buc), echipament: măști de unică folosință, măști cu filtru, combinezoane, halate impermeabile, mănuși lungi de nitril, halate de unică folosință, gel dezinfectant pentru mâini și materiale dezinfectante pentru spații, mobilier, ventilatoare mecanice (minim 10 buc / 70.000 – 100.000 lei bucăţi, construcția unui spațiu de triaj din 5-6 containere, racordate la apă, canalizare și curent.

Intervenţia senatorului Adrian Ţuţuianu a fost urmată de un comunicat emis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în care se preciza, printre altele, că „încă de la dispunerea de către a autoritățile centrale a măsurilor necesare prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19, Consiliul Județean Dâmbovița a respectat toate indicațiile și a acționat în consecință. Astfel, au fost achiziționate, în regim de urgență, toate materialele necesare, care să asigure atât dezinfectarea spațiilor de lucru din cadrul CJD și al instituțiilor subordonate, cât și protecția personalului. În ceea ce privește achizițiile pentru dotarea SJUT, Consiliul Județean Dâmbovița a răspuns, în permanență, nevoilor și solicitărilor venite din partea spitalului. Astfel, în cursul săptămânii trecute, la solicitarea managerului SJUT, am dispus alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru achiziționarea necesarului întocmit de unitatea spitalicească în cauză în contextul amintit: monitor funcții vitale (10 buc.), injectomat (15 buc.), aparat ventilație mecanică (3 buc.), videolaringoscop (1 buc.), paturi terapie intensivă (6 buc.)”.

Comunicatul se încheie cu o „invitaţie”, cel puţin neispirată, dată fiind şi situaţia în care ne aflăm, adresată de preşedintele Consiliului Judeţean senatorului Adrian Ţuţuianu de a deveni „voluntar la Secţia Boli Infecţioase”.

Reacţia senatorului Adrian Ţuţuianu a venit tot pe Facebook: „Faptul că am luat o poziție față de nevoia URGENTĂ de rectificare/alocare fonduri pentru Spitalul Județean i-a determinat și pe alții din sistemul sanitar dâmbovițean să-mi scrie, să-mi telefoneze, să-mi sesizeze situația dramatică de la Unitățile de Primiri Urgențe (Spitalul Județean, spitalele orășenești). Sunt oameni acolo, în prima linie a luptei cu acest virus nenorocit, care nu au echipamentul necesar unei protecții adecvate: combinezoane, halate impermeabile, măști cu filtru, ochelari de protecție, dezinfectanți. Ori asta e o luptă nedreaptă.

CER conducerii Consiliului Județean Dâmbovița și Primăriilor care au în subordine unități spitalicești să aloce ACUM banii necesari achiziției în regim de urgență a tuturor materialelor necesare. ACUM! Altfel, vom ajunge în situația de la Suceava.

(…) Și încă ceva: mă așteptam ca ceea ce spun să-i usture pe unii, obișnuiți să-și încaseze salariile / pensiile speciale / bonusurile din contracte fără să presteze nimic în schimb. Le spun să-i ferească Dumnezeu de vreo nenorocire în județ. Pentru că, atunci, nu vor mai putea să fie aroganți și disprețuitori prin comunicate de presă. Tupeul și prostia nu fac casă bună pe timp de criză”.

About The Author

Number of Entries : 1673

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.