//
ALEGERILE PARŢIALE ANTICIPATE, SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII Reviewed by Momizat on . Multe priviri s-au îndreptat astăzi asupra ordinii de zi a şedinţei de Guvern, fiind aşteptat proiectul de hotărâre care viza organizarea alegerilor parţiale pe Multe priviri s-au îndreptat astăzi asupra ordinii de zi a şedinţei de Guvern, fiind aşteptat proiectul de hotărâre care viza organizarea alegerilor parţiale pe Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ALEGERILE PARŢIALE ANTICIPATE, SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

ALEGERILE PARŢIALE ANTICIPATE, SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

ALEGERILE PARŢIALE ANTICIPATE, SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

Multe priviri s-au îndreptat astăzi asupra ordinii de zi a şedinţei de Guvern, fiind aşteptat proiectul de hotărâre care viza organizarea alegerilor parţiale pentru funcţiile de primar, preşedinte de consiliu judeţean sau parlamentar, vacantate dintr-un motiv sau altul. Numai că, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi nu şi-a făcut loc un astfel de proiect de hotărâre, ceea ce plasează sub semnul întrebării organizarea unui scrutin, în primăvara acestui an, aşa cum se anunţase pe surse.

Şi în Dâmboviţa sunt câteva funcţii de primar vacante. Cel mai mare interes îl prezintă însă o eventuală confruntare electorală pentru fotoliul de edil-şef al municipiului Târgovişte, care este ocupat acum de un primar interimar. La acestea se adaugă Colegiul 2 Senat, „titularul” său, liberalul Sorin Roşca Stănescu, executând o pedeapsă privativă de libertate.

Reprezentanţii PNL, partid aflat pe un „val” favorabil după alegerile prezidenţiale, ar avea motive să fie nemulţumiţi dacă scrutinul nu ar mai fi organizat, alegerile anticipate permiţându-le să câştige fără prea mari emoţii, dacă nu pe toate, atunci multe dintre fotoliile scoase la bătaie.

În replică, social democraţii spun că organizarea unor astfel de alegeri ar fi inoportună. Chiar în dimineaţa zilei de 4 februarie, într-o conferinţă de presă, Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, a declarat că nu i se pare normal să fie organizate anticipate pentru primării, în condiţiile în care alegerile la termen vor avea loc în mai-iunie 2016.

La acest motiv este adăugat şi cel al cheltuielilor care ar trebui făcute pentru organizarea alegerilor. Nu în ultimul rând, se aduc în discuţie eficienţa unui primar care ar avea la dispoziţie doar vreo 7-8 luni de mandat pentru a derula proiecte importante, ştiut fiind faptul ca ultimele luni sunt „dedicate”, de obicei, campaniei electorale.

Absenţa proiectului de hotărâre de pe masa Guvernului nu conduce însă la concluzia ca anticipatele sunt un subiect închis, ci doar lasă organizaţiile de partid, care ar fi avut oarece bătălii electorale de dus, în aşteptare. Poate, până se limpezesc apele, vor termina sondajele şi vor găsi şi cea mai bună variantă de candidat.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.