//
ALEXANDRU OPREA: PETRE COMAN, COLABORATOR AL FOSTEI SECURITĂŢI, CU CERTIFICAT DE REVOLUŢIONAR Reviewed by Momizat on . Precampania electorală a ajuns, se pare, într-o nouă etapă care ar putea fi denumită „faza pe dosare”, unii dintre cei înscrişi în cursa pentru ocuparea unui fo Precampania electorală a ajuns, se pare, într-o nouă etapă care ar putea fi denumită „faza pe dosare”, unii dintre cei înscrişi în cursa pentru ocuparea unui fo Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » ALEXANDRU OPREA: PETRE COMAN, COLABORATOR AL FOSTEI SECURITĂŢI, CU CERTIFICAT DE REVOLUŢIONAR

ALEXANDRU OPREA: PETRE COMAN, COLABORATOR AL FOSTEI SECURITĂŢI, CU CERTIFICAT DE REVOLUŢIONAR

ALEXANDRU OPREA: PETRE COMAN, COLABORATOR AL FOSTEI SECURITĂŢI, CU CERTIFICAT DE REVOLUŢIONAR

Precampania electorală a ajuns, se pare, într-o nouă etapă care ar putea fi denumită „faza pe dosare”, unii dintre cei înscrişi în cursa pentru ocuparea unui fotoliu de ales local având, se pare, o „zestre” importantă în acest sens.

Unul dintre cei care au ieşit la rampă zilele trecute este Petre Coman, candidat (acum) din partea UNPR pentru Primăria comunei Răzvad. Acesta l-a acuzat pe contracandidatul său că nu ar fi luat notă de trecere la una dintre probele Bacalaureatului, temă pe marginea căreia cel arătat cu degetul a spus că a promovat examenul din prima sesiune.

În replică, reprezentanţii PSD au semnalat faptul că Petre Coman, posesor al unui cerificat de revoluţionar, a fost declarat colaborator al Securităţii prin hotărâre definitivă (dosarul 8660/2/2008). Însă, articolul 8 din Legea 341/2004, a recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987, spune însă că de prevederile sale nu beneficiază persoanele care sunt dovedite a fi fost implicate în activităţile fostei Securităţi.

Alexandru Oprea, secretar executiv al PSD Dâmboviţa, a spus: „O să-i rog pe colegii mei, indiferent de ce se va întâmpla la Răzvad, să acţioneze în vederea recuperării daunelor pe care unitatea administrativ-teritorială le-a suferit ca urmare a faptului că acest infractor nu a plătit, de când a obţinut titlul de revoluţionar, impozit. (…) E normal să cerceteze instituţiile statului cum a dobândit acest titlu, pentru că, dacă, cumva, a participat la revoluţie, probabil a fost trimis de fostele organe de securitate, nu cred că se ducea din proprie iniţiativă, se chema instructaj general şi specific. Nu în ultimul rând, solicit instituţiilor statului să continue cercetările şi să verifice modul în care dl Coman Petre a înstrăinat terenurile pe care le-a dobândit ca urmare a acestui titlu obţinut prin fals şi uz de fals”.

Întrebat, săptămâna trecută, cum comentează acuzaţiile potrivit cărora ar fi fost informator al Securităţii, Coman Petre a răspuns: „Cum să colaborez cu fosta Securitate? Înseamnă că am fost securist eu, dacă mă acuză de aşa ceva. E dreptul lor să mă acuze, dar să şi dovedească”.

Bogdan Manole, preşedintele UNPR Dâmboviţa, a completat: „După cum ştiţi, atunci când candidatul o să-şi depună dosarul pentru candidatură, completează o declaraţie şi cu siguranţă că (declaraţiile) vor fi verificate”.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.