//
ALTĂ VIZITĂ GUVERNAMENTALĂ, ALTE PROMISIUNI PENTRU CENTRUL DE RECUPERARE A VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAŢII Reviewed by Momizat on . Astăzi, locul aflat la doi paşi de Mănăstirea Dealu, unde Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii intenţionează s Astăzi, locul aflat la doi paşi de Mănăstirea Dealu, unde Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii intenţionează s Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » ALTĂ VIZITĂ GUVERNAMENTALĂ, ALTE PROMISIUNI PENTRU CENTRUL DE RECUPERARE A VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAŢII

ALTĂ VIZITĂ GUVERNAMENTALĂ, ALTE PROMISIUNI PENTRU CENTRUL DE RECUPERARE A VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAŢII

ALTĂ VIZITĂ GUVERNAMENTALĂ, ALTE PROMISIUNI PENTRU CENTRUL DE RECUPERARE A VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAŢII

Astăzi, locul aflat la doi paşi de Mănăstirea Dealu, unde Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii intenţionează să realizeze un Centru de recuperare şi refacere pentru veterani, a primit o nouă vizită guvernamentală. Pentru a fi amenajat şi a deveni funcţional, ar fi nevoie de aproximativ 80 de milioane de euro, centrul fiind gândit să aibă o capacitate maximă de 400 de beneficiari. De această dată, aici, au venit vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Apărării – Nicolae Ciucă şi ministrul Fondurilor Europene – Marcel Boloş, însoţiţi de Virgil Guran, consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului, în cadrul Cancelariei primului-ministru. Oficialităţile au vizitat spaţiul care trebuie amenajat, au discutat cu reprezentanţii Asociaţie şi au dat declaraţii în care a fost lăudat proiectul şi a fost promisă susţinere guvernamentală:

Raluca Turcan, vicepremier: Din secunda în care am primit din partea Asociaţiei (Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii) acest proiect, am spus „da”. Şi ministrul Fondurilor Europene, în baza politicii pe care noi am aplicat-o, de flexibilitate între axele de finanţare, să putem muta bani de pe axe nefolosite, în axe unde există proiecte de finanţare, a decis să discute cu ministrul Apărării, dl Nicolae Ciucă, astfel încât acest vis, preaslăvit de mulţi politicieni, să devină realitate. Îmi doresc ca, odată cu începutul exerciţiului financiar viitor, acest proiect să devină unul copt, fezabil, astfel încât să intre la finanţare cu o perioadă de proiectare rezonabilă, în câţiva ani, acest centru să devină funcţional.

Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița: Este momentul să îi cinstim pe oamenii care au slujit România în teatrele de operațiuni, pe oamenii care s-au sacrificat pentru a aduce renumele țării și pentru a respecta tratatele pe care le avem cu NATO. Astăzi suntem aici, în județul nostru, împreună cu factorii de decizie pentru a demara acest important proiect care ii va servi pe veteranii noștri și nu numai.

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării: Angajamentul nostru în faţa membrilor Asociaţiei este acela că, pornind de la ceea ce dumnealor au demonstrat de-a lungul acestor ani, prin forţe proprii, prin spirit de solidaritate, prin iniţiativă, prin voinţă şi voluntariat, să reuşim ca, la nivel guvernamental, instituţional, să acordăm sprijinul necesar, astfel încât, ceea ce vom realiza acum să poată să dăinuiască în timp şi România să se mândrească cu o astfel de facilitate, onorându-şi astfel militarii care sunt dispuşi, indiferent de situaţie, să-şi sacrifice viaţa pentru ţară.

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene: Există această perspectivă ca proiectul să fie pus în practică. Au reuşit, prin discuţiile pe care le-am avut,şi cu doamna vicepremier, şi cu dl ministru al Apărării Naţionale, pentru prima dată în istoria fondurilor europene, să avem o linie de finanţare pentru infrastructuri de tratament destinate persoanelor cu nevoi speciale şi acest lucru a fost posibil pentru că a existat o astfel de iniţiativă din partea Asociaţiei şi apoi din partea Guvernului României. (…) Eu cred că, prin demersurile pe care le vom face şi prin negocierea pe care va trebui s-o ducem la sfârşit împreună cu Comisia Europeană să putem avea această linie de finanţare în cadrul căreia să finanţăm aceste tipuri de proiecte care sunt binevenite pentru cei cu nevoi speciale.    

Altfel spus, guvernul nu va aloca bani, ci va oferi sprijin prin negocierile pe care le va purta. Rămâne, însă, de văzut dacă acestea vor conduce la finanţarea şi implementarea proiectului pe care guvernanţii, rând pe rând, au declarat, cu fermitate, că-l susţin.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.