//
ANM ANUNŢĂ NINSORI ŞI VISCOL. DÂMBOVIŢA, PRINTRE JUDEŢELE VIZATE Reviewed by Momizat on .  Atenționare Meteorologică – Cod Galben și Cod Portocaliu Administrația Națională de Meteorologie a actualizat ATENȚIONAREA METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, din data  Atenționare Meteorologică – Cod Galben și Cod Portocaliu Administrația Națională de Meteorologie a actualizat ATENȚIONAREA METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, din data Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » ANM ANUNŢĂ NINSORI ŞI VISCOL. DÂMBOVIŢA, PRINTRE JUDEŢELE VIZATE

ANM ANUNŢĂ NINSORI ŞI VISCOL. DÂMBOVIŢA, PRINTRE JUDEŢELE VIZATE

ANM ANUNŢĂ NINSORI ŞI VISCOL. DÂMBOVIŢA, PRINTRE JUDEŢELE VIZATE

 Atenționare Meteorologică – Cod Galben și Cod Portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat ATENȚIONAREA METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, din data de 27.12.2014,  valabilă pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

Avertizare Meteorologică- COD GALBEN

pentru intervalul 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 20,fenomenele vizate : ninsori, viscol, precipitaţii mixte, polei.

     Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii şi în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

     În Muntenia, Moldova, Dobrogea şi estul Olteniei, vântul se va intensifica şi va depăşi la rafală 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

 Avertizare Meteorologică- COD PORTOCALIU

pentru același interval, 28 decembrie, ora 20 – 29 decembrie, ora 20, fenomenele vizate : ninsori, viscol, precipitaţii mixte, polei.

      În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

  Biroul de presă al Instituției Prefectului anunţă că au fost atenționate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia instituirii serviciului de permanență la sediul instituției pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite. De asemenea, având in vedere faptul că atentionarea meteo vizează și fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităților administrativ teritoriale vor menține un contact permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice pentru ca echipele de intervenție să acționeze operativ în cazul producerii de avarii la rețelele electrice.

About The Author

Number of Entries : 1044

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.