//
APE TULBURI LA COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIŞTE – DÂMBOVIŢA Reviewed by Momizat on . O recentă şedinţă de analiză a activităţii Companiei de Apă Târgovişte - Dâmboviţa a scos la iveală o serie de probleme legate de modul defectuos în care au fos O recentă şedinţă de analiză a activităţii Companiei de Apă Târgovişte - Dâmboviţa a scos la iveală o serie de probleme legate de modul defectuos în care au fos Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » APE TULBURI LA COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIŞTE – DÂMBOVIŢA

APE TULBURI LA COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIŞTE – DÂMBOVIŢA

APE TULBURI LA COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIŞTE – DÂMBOVIŢA

O recentă şedinţă de analiză a activităţii Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa a scos la iveală o serie de probleme legate de modul defectuos în care au fost gestionate proiectele cu finanţare europeană. Riscurile sunt imense, acestea traducându-se în posibilitatea înregistrării unor corecţii financiare uriaşe. Ca urmare a acestei situaţii, atât preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi primarul interimar al municipiului Târgovişte le-au cerut demisia directorilor Companiei de Apă. Efectul? Trei dintre directori au intrat în concediu medical.

Pe marginea situaţiei de la Compania de Apă, a avut loc, la Primăria Târgovişte, o conferinţă de presă, la care au participat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Cristian Stan – primarul interimar al municipiului Târgovişte, Alexandru Oprea – administratorul public al judeţului, Adrian Dumitru – vicepreşedinte CJD şi preşedintele ADI Apă Dâmboviţa, Liviu Stoica – administratorul public al municipiului şi viceprimarul Cosmin Bozieru.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean a spus:

„Din păcate, cei din Consiliul de Administrație n-au înțeles să treacă la măsuri radicale. Ședința s-a terminat fără niciun fel de rezultat. Singurul care a votat pentru demiterea actualei conduceri a Companiei de Apă a fost Grad Florin. Ceilalți administratori, lipsiți de o minimă atenție față de situația în care suntem, au preferat să adopte o atitudine care nu duce nicăieri, adică s-au abținut de la a lua o decizie pe acest subiect”.

Preşedintele Consiliului Judeţean a continuat:

„Astăzi am aflat cu stupoare – și asta arată caracterul prost al unor oameni, uneori caracterele proaste le cunoști în momente de criză – că și directorul general, Mircea Constantin, s-a îmbolnăvit brusc. Deci, la momentul ăsta, avem îmbolnăviți brusc, ca să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, directorul general – Mircea Constantin, directorul tehnic – Ninel Cimpoacă și directorul secții operaționale – Valentin Hossu. Deci, practic, trei dintre ei s-au dus acasă, se odihnesc, unul am înțeles c-a fost plecat și prin străinătate, motiv pentru care, o spun astăzi public, voi sesiza Direcția de Sănătate Publică, Parchetul Dâmbovița și Colegiul Medicilor pentru a verifica cine sunt medicii și în ce condiții au dat concedii medicale celor trei. N-am nicio îndoială că Mircea Constantin și ceilalți directori care au dus Compania în această situație că nu vor răspunde penal și civil de pagubele create. Este incredibil să fii atât de iresponsabil și să-ți iei concediu medical când lucrurile ar fi trebuit rezolvate ieri. N-am văzut nesimțiți mai mari decât aceștia trei. Și o spun clar: nesimțiți. Dacă eram în cârje, cu ambele picioare rupte, luam deciziile pe patul de spital sau veneam, de mă duceau pe brațe în birou și semnam o hârtie ca să iau deciziile necesare într-o asemenea situație”.

Cristian Stan, primarul interimar al municipiului, a spus: Care e cea mai mare problemă, atât la Consiliul de Administrație, cât și la conducerea executivă: lipsa de decizie și de asumare a răspunderii și imposibilitatea de a se genera soluții. (…) Directorii Companiei nici măcar nu reușesc să evalueze foarte exact situația. Din acest punct de vedere, eu cred că situația de la Compania de Apă nu are cum să continue la modul ăsta. Este prea importantă pentru județul Dâmbovița și pentru municipiul Târgoviște ca să tolerăm în continuare ceea ce s-a întâmplat acolo. Această intrare în concediu medical, cu repetiție, este exemplul cel mai elocvent pe ceea ce înseamnă asumarea răspunderii. Acolo, nimeni nu-și asumă răspunderea.

About The Author

Number of Entries : 1673

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.