//
ATENŢIONARE METEO, 24-25 MAI: PLOI ÎNSEMNATE CANTITATIV Reviewed by Momizat on . Comunicat de presă Atenționare meteorologică - Cod Galben     Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și Comunicat de presă Atenționare meteorologică - Cod Galben     Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » ATENŢIONARE METEO, 24-25 MAI: PLOI ÎNSEMNATE CANTITATIV

ATENŢIONARE METEO, 24-25 MAI: PLOI ÎNSEMNATE CANTITATIV

ATENŢIONARE METEO, 24-25 MAI: PLOI ÎNSEMNATE CANTITATIV

Comunicat de presă

Atenționare meteorologică – Cod Galben

    Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și pentru nordul județului Dâmbovița, după cum urmează:

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
 COD GALBEN

Intervalul: 24 mai, ora 15.00 – 25 mai, ora 21.

Fenomene vizate:  instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ

    În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50…70 l/mp.
În a doua parte a zilei de marţi (24 mai) şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, din zona vizată, care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență. 

Biroul de presă al Instituției Prefectului

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.