//
ATENŢIONARE METEO PENTRU ZILELE URMĂTOARE: PLOI, VÂNT ŞI NINSORI Reviewed by Momizat on . Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică– COD GALBEN valabilă și pentru județul Dâmbovița, pentru perioada 10 octombrie Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică– COD GALBEN valabilă și pentru județul Dâmbovița, pentru perioada 10 octombrie Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » ATENŢIONARE METEO PENTRU ZILELE URMĂTOARE: PLOI, VÂNT ŞI NINSORI

ATENŢIONARE METEO PENTRU ZILELE URMĂTOARE: PLOI, VÂNT ŞI NINSORI

ATENŢIONARE METEO PENTRU ZILELE URMĂTOARE: PLOI, VÂNT ŞI NINSORI

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică– COD GALBEN valabilă și pentru județul Dâmbovița, pentru perioada 10 octombrie, ora 16.00-12 octombrie, ora 18.00, fenomenele vizate constând în ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată și ninsori.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene : ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

Intervalul : 10 octombrie, ora 16 – 11 octombrie, ora 10

În intervalul menţionat, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40…50 l/mp. La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50…55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.

Intervalul : 11 octombrie, ora 10 – 12 octombrie, ora 18
Fenomene : ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată şi ninsori

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte. Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60…70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.
Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

      Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență.

Având in vedere faptul ca atenționarea meteo vizează și fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităților administrativ teritoriale vor menține un contact permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice pentru ca echipele de intervenție să acționeze operativ in cazul producerii de avarii la rețelele electrice.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.