//
CALEA LUMINII – „UN GEST DE LUMINĂ FĂCUT DE TÂRGOVIŞTENI PENTRU ÎNTREAGA LUME” Reviewed by Momizat on . Calea Luminii, eveniment cu profunde semnificaţii spirituale, ajuns la a 22-a ediţie, a adus, în această seară, o mare oameni de toate vârstele, în Piaţa Mihai Calea Luminii, eveniment cu profunde semnificaţii spirituale, ajuns la a 22-a ediţie, a adus, în această seară, o mare oameni de toate vârstele, în Piaţa Mihai Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » CALEA LUMINII – „UN GEST DE LUMINĂ FĂCUT DE TÂRGOVIŞTENI PENTRU ÎNTREAGA LUME”

CALEA LUMINII – „UN GEST DE LUMINĂ FĂCUT DE TÂRGOVIŞTENI PENTRU ÎNTREAGA LUME”

CALEA LUMINII – „UN GEST DE LUMINĂ FĂCUT DE TÂRGOVIŞTENI PENTRU ÎNTREAGA LUME”

Calea Luminii, eveniment cu profunde semnificaţii spirituale, ajuns la a 22-a ediţie, a adus, în această seară, o mare oameni de toate vârstele, în Piaţa Mihai Viteazu şi lângă Catedrala Mitropolitană din Târgovişte. Mii de candele au fost aprinse în jurul statuii voievodului, alte lumânări fiind aşezate lângă Catedrala Mitropolitană, unde se oficia Denia celor 12 Evanghelii. Organizată, în fiecare an, în Joia Mare, Calea Luminii a aprins mai puternic parcă, anul acesta, candela speranţei, vestind tuturor biruinţa Vieţii. În această seară, la Calea Luminii au participat foarte mulţi tineri şi copii, parcă mai mulţi ca în alţi ani, şi parcă mai bucuroşi că pot fi împreună la un astfel de moment, încărcat de simboluri.

Profesorul Mihai Şerbănescu, cunoscut artist plastic, iniţiatorul evenimentului: ”Calea Luminii este un gest de lumină pe care târgoviştenii îl fac întregii lumi, în Săptămâna Patimilor, o săptămână a durerii şi a introspecţiei. De aici, de la Târgovişte, în fiecare an, fără întrerupere – e adevărat, anul trecut au fost mai puţine candele şi într-un loc restrâns – avem un gând bun şi o candelă aprinsă din cele trei mii de candele, pentru întraga lume”.

Calea Luminii a fost organizată şi anul aceata de Primăria Municipiului Târgovişte, în colaborare cu Arhiepiscopia Târgoviştei.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.