//
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DESPRE PNL ŞI „REAŞEZĂRILE” POLITICE DIN DÂMBOVIŢA Reviewed by Momizat on . Aflat la Târgovişte, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, s-a întâlnit cu membri din judeţ ai formaţiunii politice şi a participat, apoi, la o conferinţă Aflat la Târgovişte, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, s-a întâlnit cu membri din judeţ ai formaţiunii politice şi a participat, apoi, la o conferinţă Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DESPRE PNL ŞI „REAŞEZĂRILE” POLITICE DIN DÂMBOVIŢA

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DESPRE PNL ŞI „REAŞEZĂRILE” POLITICE DIN DÂMBOVIŢA

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, DESPRE PNL ŞI „REAŞEZĂRILE” POLITICE DIN DÂMBOVIŢA

Aflat la Târgovişte, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, s-a întâlnit cu membri din judeţ ai formaţiunii politice şi a participat, apoi, la o conferinţă de presă. Întrebat cum priveşte „transferul” la PNL Dâmboviţa a organizaţiei judeţene a UNPR şi preluarea funcţiei de copreşedinte de către Dumitru Miculescu, care, până mai ieri, era şeful progresiştilor din judeţ, Călin Popescu Tăriceanu a spus:

Privesc cu mare amărăciune, pentru că se confirmă ceea ce spun de doi ani de zile, că PNL nu mai este un partid liberal. Dacă ei pot primi oameni de la UNPR, atunci dovada demonstraţiei mele este făcută. PNL este, din păcate, în momentul de faţă, o siglă care să le permită foştilor pedelişti să se ascundă şi să stea să-şi refacă fecioria politică, să apară ca primadone peste ceva vreme.

(…)  În comportamentul public, a împrumutat modul de expresie şi acţiune al PDL: agresivitate în discurs şi foarte mult populism. Aşa încât nu m-ar mira ca visul pe care l-a avut Băsescu în 2005 să pună mâna pe PNL să se îndeplinească după alegerile viitoare. Pentru că PNL are o problemă uriaşă în momentul de faţă, cei doi lideri ai partidului, probabil aţi văzut sondaje la nivel naţional, unde au o cotă de încredere care este ridicolă, între 7 şi 10%. Băsescu stă peste ei, e la 20%.

PNL nu mai reprezintă nicăieri electoratul de dreapta. Prin ultimele poziţii pe care le-a adoptat în mod consecvent, PNL-ul e un partid populist. Asta e PNL astăzi, nu un partid membru al familiei populare, ci un partid populist, populism ieftin, extrem de păgubos.

În eventualitatea în care vor fi liberali nemulţumiţi de reaşezările din organizaţia judeţeană a PNL, care vor dori să se îndrepte spre ALDE, conducerea partidului va accepta să poarte discuţii, dar… „de la caz, la caz. Depinde de cum se arată fiecare, pentru că nu avem interesul să luăm oameni la grămadă. Dacă sunt oameni care au în spate un CV de onestitate, de competenţă, eu cred că da, putem să discutăm. Dar nu cu orice oameni”.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.