CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ DÂMBOVIȚA, CONFERINȚĂ DE LANSARE A PROIECTULUI DANUBE4SEecosystem
𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗮 𝗱𝗲 𝗟𝗮𝗻𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗗𝗮𝗻𝘂𝗯𝗲𝟰𝗦𝗘𝗲𝗰𝗼𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗺 𝘀̦𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗶̂𝗻𝘁𝗮̂𝗹𝗻𝗶𝗿𝗲 𝗮 𝗰𝗼𝗺𝗶𝘁𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶
Camera de Comerț Dâmbovița alături de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia în drumul către dezvoltarea regională!
Camera de Comerț Dâmbovița, în calitate de partener strategic asociat, reprezentată de domnul Valentin Calcan – Președinte și doamna Ștefania Stroică – Director General a participat astăzi, 22 aprilie 2024, la Sinaia, la Conferința de Lansare a Proiectului Danube4Seecosystem: „Consolidarea dezvoltării Economiei Sociale prin implicarea Autorităților Publice Locale în ecosistemul de sprijin al întreprinderilor sociale pentru o piață a muncii mai incluzivă în regiunea Dunării”, finanțat prin Programul pentru Regiunea Dunării, Axa Prioritară 3 – O regiune a Dunării mai socială, Obiectiv Specific 3.1 – O piață a muncii accesibilă, incluzivă și eficientă. În cadrul apelului 1, ADR Sud-Muntenia, lider de proiect este singura organizație din România care a primit finanțare pentru coordonarea unui proiect. Nu este doar un titlu frumos, este despre incluziune socială, despre colaborarea între autorități publice locale, organizații non-guvernamentale, sectorul privat și societate.
În cadrul proiectului sunt 10 parteneri de proiect din 9 țări printre care și firma din județul Dâmbovița ADVANCED TECHNOLOGY SYSTEMS SRL.
Sunt multe provocări în domeniul întreprinderilor sociale, sunt multe de spus și, și mai multe, de realizat:
1. Accesul la finanțare: Obținerea capitalului inițial și asigurarea sustenabilității financiare poate fi dificilă, mai ales pentru întreprinderile sociale aflate la început de drum
Granturile și finanțările sunt de o importanță crucială pentru întreprinderile sociale. Granturile oferă întreprinderilor sociale resurse financiare esențiale pentru a începe sau a-și dezvolta activitățile fără a fi nevoite să își asume riscuri mari sau să își dilueze misiunea socială. De asemenea, finanțările pot oferi întreprinderilor sociale acces la capital și resurse suplimentare pentru a-și extinde impactul și a crește sustenabilitatea pe termen lung.
2. Conștientizarea și educația: Să convingi publicul și investitorii de importanța și potențialul întreprinderilor sociale poate fi un proces îndelungat și provocator.
3. Impactul social măsurabil: Este adesea dificil să cuantifici și să demonstrezi impactul social al unei întreprinderi sociale, ceea ce poate afecta accesul la finanțare și susținerea publică.
4. Concurența: Întreprinderile sociale trebuie să facă față unei concurențe puternice din partea organizațiilor neguvernamentale, a afacerilor tradiționale și a altor întreprinderi sociale.
Exemple de bune practici de întreprinderi sociale prezentate în cadrul Conferinței de lansare : http://www.nazarceagrup.ro/
Camera de Comert Dâmbovița susține antreprenoriatul cu impact social contribuind astfel la construirea unei societăți mai echitabile și sustenabile și credem că este vital să sprijinim crearea unor politici și programe care să abordeze inegalitățile și să promoveze diversitatea și incluziunea în toate aspectele vieții sociale.
Numai împreună putem reuși!
About The Author
Related posts
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.