//
CAMPANIA NAȚIONALĂ ”ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI”, LA TEATRUL TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. ÎN CADRUL CAMPANIEI – DUMINICĂ, SPECTACOLUL ”ZORBA GRECUL” Reviewed by Momizat on . Duminică, 24 martie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște se joacă spectacolul „Zorba grecul” în cadrul Campaniei Naționale Duminică, 24 martie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște se joacă spectacolul „Zorba grecul” în cadrul Campaniei Naționale Rating: 0
You Are Here: Home » Cultura » CAMPANIA NAȚIONALĂ ”ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI”, LA TEATRUL TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. ÎN CADRUL CAMPANIEI – DUMINICĂ, SPECTACOLUL ”ZORBA GRECUL”

CAMPANIA NAȚIONALĂ ”ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI”, LA TEATRUL TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. ÎN CADRUL CAMPANIEI – DUMINICĂ, SPECTACOLUL ”ZORBA GRECUL”

CAMPANIA NAȚIONALĂ ”ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI”, LA TEATRUL TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE. ÎN CADRUL CAMPANIEI – DUMINICĂ, SPECTACOLUL ”ZORBA GRECUL”

  • Duminică, 24 martie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște se joacă spectacolul „Zorba grecul” în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”, campanie inițiată de UNITER și aflată, în acest an, deja la cea de-a 20-a ediție.

„Zorba grecul”, producția regizată de Mc Ranin, s-a născut, se pare, sub o stea a generozității. În luna decembrie a anului trecut, acest spectacol se juca în scop caritabil, pentru Secţia de Îngrijiri Paliative a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, iar acum, tot cu scop caritabil, se joacă pentru ajutorarea unor artiști aflați în situații de sănătate și financiare delicate. Acest destin generos al spectacolului credem că este strâns legat de crezul personajul principal, Zorba, un om cu inimă largă și cu o poftă de viață pe care nimic nu i-o poate strica și care este de-a dreptul contagioasă și pentru cei din jurul său. El ne îndeamnă să trăm clipa, să visăm la marile noastre idealuri și să încercăm să le împlinim, se subliniază într-un comunicat de presă transmis de reprezentanți ai Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Teatrul „Tony Bulandra” a răspuns în fiecare an afirmativ propunerii de a se implica în Campania Națională „Artiștii pentru artiști”.

Mai jos redăm conținutul comunicatului de presă transmis de UNITER:

În teatrul românesc, luna martie poartă simbolul generozității! E luna când facem totul pentru artiştii noştri. E luna când, atent la nevoile artiștilor săi, UNITER reia demersul caritabil validat și realizat de 20 de ani împreună cu instituțiile de cultură din România: Campania Națională „Artiștii pentru artiști”.

Un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de sănătate și existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi. Cu ajutorul teatrelor de stat și independente care programează spectacole dedicate acestei cauze, UNITER se implică activ în susţinerea financiară a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450). Din acest fond sunt ajutați oamenii de teatru care se confruntă cu probleme medicale complicate.

Toate acțiunile Campaniei în anul 2024 vor avea loc, ca de obicei, în preajma zilei de 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului –, ocazie cu care instituțiile teatrale care programează spectacole sub motto-ul „Artiștii pentru Artiști” parcurg mesajul Internațional pentru Ziua Mondială a Teatrului.

Anul acesta autorul mesajului internațional este dramaturgul norvegian Jon Fosse, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2023. Mesajul urmează să fie postat pe site-ul www.uniter.ro.

Iată care sunt teatrele care au răspuns, până în acest moment, apelului nostru: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul Mic București, Teatrul „Szigligeti Színház” – Trupa Szigligeti Oradea, Teatrul Dramaturgilor Români din București, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Nord Satu Mare – Trupa „Mihai Raicu”, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” București, Teatrul de Comedie București, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, Teatrul „Țăndărică”, București, Opera Comică pentru Copii București, Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul Nottara București, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul „Puck” Cluj-Napoca, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Tineretului Piatra Neamț.

Pe site-ul www.uniter.ro veți găsi toate instituțiile teatrale care programează spectacole sub semnul Campaniei.

Invităm atât publicul, cât și artiștii să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului în modul cel mai firesc cu putinţă: pe scenă, în sala de spectacol, în spatele scenei! Jucând și participând la spectacole menite să genereze fonduri necesare pentru a oferi un ajutor acelora care, din diferite pricini, nu mai pot crea misterul teatral pentru o vreme sau pentru totdeauna.

Cumpărând bilete la aceste spectacole de teatru, contribuiți în mod direct la alimentarea Fondului de Solidaritate Teatrală!

About The Author

Number of Entries : 1761

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.