//
„CARAVANA HANDBALULUI ÎN ȘCOALĂ” A AJUNS ȘI LA ANINOASA Reviewed by Momizat on . Moderna sală de sport a comunei Aninoasa a găzduit o manifestare sportivă care își propune să promoveze handbalului în școli și să ajute la identificarea tinere Moderna sală de sport a comunei Aninoasa a găzduit o manifestare sportivă care își propune să promoveze handbalului în școli și să ajute la identificarea tinere Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » „CARAVANA HANDBALULUI ÎN ȘCOALĂ” A AJUNS ȘI LA ANINOASA

„CARAVANA HANDBALULUI ÎN ȘCOALĂ” A AJUNS ȘI LA ANINOASA

„CARAVANA HANDBALULUI ÎN ȘCOALĂ” A AJUNS ȘI LA ANINOASA

Moderna sală de sport a comunei Aninoasa a găzduit o manifestare sportivă care își propune să promoveze handbalului în școli și să ajute la identificarea tinerelor talente care se remarcă în această disciplină sportivă.

Campania „Caravana handbalului în şcoală”  se adresează copiilor sub 12 ani care nu sunt legitimaţi încă. Acţiunea face parte din proiectul Pierre de Coubertin şi este finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului.

După ce s-a desfăşurat la Chiajna, în sectorul 6 al capitalei şi la Giurgiu, campania a ajuns, în data de 29 noiembrie, și în comuna Aninoasa, locaţie nu întâmplător aleasă, ci tocmai datorită faptului că aici activează deja o echipă de senioare înscrisă în Divizia B a Campionatului Municipal Bucureşti, dar şi echipa şcolilor din comună care câştigă regulat fazele judeţene ale ONSS Dâmboviţa.

Pentru selecţia micilor handbaliste dâmboviţene, au sosit la Aninoasa  reprezentanţi ai Federaţiei Române de Handbal, amintind aici de antrenorii federali Narcisa Lecuşanu (vicepreşedinte FRH), Nicoleta Alexandrescu şi Alexandru Dia. Alături de aceștia au mai participat la manifestare primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, alți reprezentați ai comunității locale, precum și Decebal Păun, inspector școlar de specialitate Decebal Păun.

Cu acest prilej, Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa, a subliniat: Este o sărbătoare a sportului școlar în Dâmbovița, dar în special în Aninoasa. Ministerul Tineretului și Sportului a organizat o caravană în școli. Reprezentanții ministerului nu au venit cu mâna goală, ci cu echipamente și alte cadouri pentru acești minunați copii din județul Dâmbovița, coordonați de domnul profesor Rizescu, care antrenează echipa de handbal din Aninoasa. Este o mândrie pentru mine, ca primar, că dispunem de toată dotarea necesară și avem posibilitatea să organizăm orice manifestare sportivă, culturală și nu numai, pe raza comunei Aninoasa”.

Narcisa Lecușanu, antrenor federal, a punctat obiectivul acestui proiect: Ne propunem, ]n primul rând, să ajungă cât mai mulți copii la handbal, sper din suflet să rămână cât mai mulți și să facă performanță. Atât timp cât practici un sport, chiar dacă  nu este de performanță, este foarte bun pentru sănătate. Nu trebuie să uitați că aici aveți trei antrenori federali, oameni care se ocupă cu selecția, colega mea Nicoleta Alexandrescu se ocupă de partea juvenilă”

Nicoleta Alexandrescu, antrenor federal la copii și juniori – handbal feminin, a precizat: „Pe copiii remarcați îi așteptăm în continuare la handbal, să pornească pe drumul spre performanță și îi așteptăm anul viitor, posibil, la un trial, pentru echipele naționale.  Ne bucurăm că este sala plină, ceea ce înseamnă foarte mult”.

Alexandru Dia, antrenor federal juniori, masculin, i-a felicitat pe reprezentanții comunei pentru asigurarea unei baze sportive de invidiat, dar și pentru rezultatele obținute în plan sportiv, accentuând, în același timp, scopul acestui proiectul dedicat elevilor care își doresc să facă handbal de performanță: Avem speranța că, și aici în Aninoasa, dar și în celelalte localități unde am fost, scopul nostru de a îndrepta cât mai mulți tineri, copii, spre handbal va fi atins. Din ce știm, aici, la Aninoasa, există o tradiție handbalistică cu ajutorul profesorului Rizescu și sperăm ca într-un timp cât mai scurt anumite elemente de perspectivă de aici să se regăsească în handbalul de performanță, chiar la nivel de loturi naționale. Felicităm comunitatea locală pentru baza sportivă care există aici și pentru grija pe care o acordă sportului de masă, în general, urmând ca din acești copii, cele mai talentate elemente să ajungă în handbalul .

Prin desfăşurarea acestui proiect sportiv, iniţiatorul Alexandru Dedu urmăreşte dezvoltarea interesului copiilor pentru handbal, dar şi implicarea mai intensă a profesorilor.

a doua bun _wm antrenori federali handbal_wm Image00001

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.