//
CENTRU DE INFORMARE TURISTICĂ, LA ANINOASA Reviewed by Momizat on . La Aninoasa, a fost inaugurat un Centru de Informare și Promovare Turistică, care își dorește să „vorbească”, prin materialele și informațiile care se regăsesc La Aninoasa, a fost inaugurat un Centru de Informare și Promovare Turistică, care își dorește să „vorbească”, prin materialele și informațiile care se regăsesc Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » CENTRU DE INFORMARE TURISTICĂ, LA ANINOASA

CENTRU DE INFORMARE TURISTICĂ, LA ANINOASA

CENTRU DE INFORMARE TURISTICĂ, LA ANINOASA

La Aninoasa, a fost inaugurat un Centru de Informare și Promovare Turistică, care își dorește să „vorbească”, prin materialele și informațiile care se regăsesc aici, despre obiectivele de interes turistic din această zonă. Așa cum arăta și primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, locurile acestea au cu ce lăuda, turiștii putând să se reculeagă la mănăstirile Dealu și Viforâta, ambele lăcașe de cult, de o frumusețe aparte, având valoare istorică și spirituală inestimabilă. De altfel, de sus, de la Mănăstirea Dealu veghează capul lui Mihai Viteazul, domnitorul unificator al românilor. Și nu sunt singurele locuri încărcate de istorie, fiind știut că în Doicești turiștii pot vedea vestigii din vremea lui Constantin Brâncoveanu.

Prezent la inaugurarea centrului, Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a spus:Este o bucurie pentru mine să particip astăzi la inaugurarea unui nou obiectiv de investiții într-o localitate care poate fi luată drept exemplu de bune practici, în tot ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene”, amintind că localitatea a atras 9,3 milioane de euro, bani europeni care au ajuns în comuna Aninoasa și care, prin obiectivele realizate, îmbunătățesc gradul de confort pentru cetățeni.

Senatorul Leonardo Badea a arătat că acest centru este necesar, mai ales pentru că avem, dincolo de componenta turistică, o componentă istorică importantă. O componentă istorică importantă avem în Aninoasa, în Târgoviște, în Doicești. Toate aceste lucruri ne fac să fim mândri că suntem români”.

Obiectivul a fost realizat cu fonduri europene, valoarea lucrărilor ridicându-se la 180.000 de euro. Inaugurarea s-a înscris în manifestările dedicate celei de-a XXII- a ediții a „Zilelor Culturii în Aninoasa”.

Momentul inaugurării a fost urmat de un program artistic de muzică populară, invitații prinzându-se simbolic, în horă, alături de membrii ansamblurilor folclorice și de locuitori ai comunei Aninoasa.DSC_0017 DSC_0042 DSC_0061

About The Author

Number of Entries : 1240

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.