//
COD GALBEN DE PLOI ŞI VÂNT Reviewed by Momizat on . Comunicat de presă Atenționare meteorologică - Cod Galben     Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și Comunicat de presă Atenționare meteorologică - Cod Galben     Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » COD GALBEN DE PLOI ŞI VÂNT

COD GALBEN DE PLOI ŞI VÂNT

COD GALBEN DE PLOI ŞI VÂNT

Comunicat de presă

Atenționare meteorologică – Cod Galben

    Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
 COD GALBEN

Intervalul: 19 aprilie, ora 22.00 – 20 aprilie, ora 22.00

          Fenomene vizate:  instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă importante, intensificări ale vântului
În intervalul menţionat, în regiunile sudice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În Oltenia, mare parte din Muntenia şi sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Viteza vântului va depăşi 60…65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h.


Notă: Procesul de răcire va continua şi pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind răcoroasă pentru această dată. În dimineţile zilelor de joi 21 aprilie şi vineri 22 aprilie, se va produce brumă local în depresiunile intracarpatice şi Subcarpaţii Getici şi izolat în restul ţării.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență. 

      

Biroul de presă al Instituției Prefectului

19.04.2016

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.