//
COMUNA GURA OCNIŢEI – MANIFESTARE DEDICATĂ PRIMĂVERII Reviewed by Momizat on . Comuna Gura Ocniţei a sărbătorit, vineri, 5 martie, primăvara, printr-o manifestare la care şi-au dat întâlnire meşteri populari din judeţ şi din afara acestuia Comuna Gura Ocniţei a sărbătorit, vineri, 5 martie, primăvara, printr-o manifestare la care şi-au dat întâlnire meşteri populari din judeţ şi din afara acestuia Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » COMUNA GURA OCNIŢEI – MANIFESTARE DEDICATĂ PRIMĂVERII

COMUNA GURA OCNIŢEI – MANIFESTARE DEDICATĂ PRIMĂVERII

COMUNA GURA OCNIŢEI – MANIFESTARE DEDICATĂ PRIMĂVERII

Comuna Gura Ocniţei a sărbătorit, vineri, 5 martie, primăvara, printr-o manifestare la care şi-au dat întâlnire meşteri populari din judeţ şi din afara acestuia. Cei care au trecut prin Târgul Primăverii, amenajat în centrul civic al localităţii, au putut admira şi cumpăra obiecte din lut şi din piele, dar şi mărţişoare confecţionate manual. Constantin Ghinea Dumitrache a venit din Prahova la Târgul Primăverii de la Gura Ocniţei, cu căciuli, opinci, genţi şi accesorii din piele naturală, dar şi alte obiecte confecţionate manual, scoase parcă din lada de zestre a străbunilor. Nicolae Porojan, din Dâmboviţa, dă viaţa lutului pe care îl transformă în obiecte numai bune de decorat casa ori de folosit în bucătărie, aşa că a oferit la vânzare o gamă largă de vase care păstrează în ele bogăţia şi frumuseţea tradiţiei strămoşeşti. Ovidiu Dumitrescu a adus mărţişoare de o delicateţe aparte, confecţionate din bucăţi mici de etamină, pe care a cusut în culorile tricolorului, iar pe pătrăţelele de pânză a lipit frunze presate. care încă păstrează vie paleta de culori a toamnei. Nici elevii din localitate nu s-au lăsat mai prejos. Ajutaţi de cadre didactice şi de părinţi, au confecţionat mărţişoare şi felicitări pe care le-au aşezat pe standuri, pentru vânzare.

De altfel, copiii care au trecut prin Târgul Primăverii au putut învăţa de la meşterii populari care au amenajat aici ateliere de lucru, câte ceva din tainele olăritului şi ale confecţionării opincilor. Vizitatorii, indiferent de vârstă, s-au putut bucura de atmosfera plăcută, înviorată de culorile primăverii şi scăldată de razele soarelui care a fost foarte prietenos. Din decor nu a lipsit muzica, pe ritmurile căreia primăvara a intrat în suflet.

Târgul Primăverii a fost organizat de Consiliul Local şi Primăria comunei Gura Ocniţei, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.