//
CONSILIUL MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE: DEZBATERI APRINSE PE BUGET. PROIECTUL A FOST RESPINS Reviewed by Momizat on . Aleşii municipiului Târgovişte, convocaţi în şedinţă extraordinară, au dezbătut aprins, timp de trei ore, proiectul de buget pe anul 2015. Au fost prezentate al Aleşii municipiului Târgovişte, convocaţi în şedinţă extraordinară, au dezbătut aprins, timp de trei ore, proiectul de buget pe anul 2015. Au fost prezentate al Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » CONSILIUL MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE: DEZBATERI APRINSE PE BUGET. PROIECTUL A FOST RESPINS

CONSILIUL MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE: DEZBATERI APRINSE PE BUGET. PROIECTUL A FOST RESPINS

CONSILIUL MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE: DEZBATERI APRINSE PE BUGET. PROIECTUL A FOST RESPINS

Aleşii municipiului Târgovişte, convocaţi în şedinţă extraordinară, au dezbătut aprins, timp de trei ore, proiectul de buget pe anul 2015. Au fost prezentate alocările pe fiecare capitol bugetar, fiind înregistrate numeroase intervenţii din partea consilierilor PSD, PPDD sau independenţi, care au solicitat explicaţii pe marginea unor sume prevăzute în proiect. Aceştia au „taxat” alocările generoase destinate teatrului sau sportului şi sumele insuficiente prevăzute pentru derularea unor proiecte de infrastructură, de care municipiul are nevoie. S-a înregistrat şi un moment tensionat, provocat de şeful Poliţiei Locale, căruia i s-a pus capăt printr-o binevenită pauză.

La capătul a trei ore de calcule, întrăbări, răspunsuri sau avertismente, înregistrate de-o parte şi de alta a mesei de şedinţa, viceprimarul Cristian Stan a propus ca bugetul să fie regândit, ţinându-se cont de priorităţile municipiului, subliniind că, odată ce va fi astfel reaşezat, proiectul va fi votat în câteva minute. „Avem nevoie de mai mulţi bani pe infrastructură, pe cofinanţare la Centrul de Nataţie. (…) Avem jumătate din oraş în şantier şi trebuie să facem un efort să alocăm cele mai importante resurse financiare către această zonă”.

Supus la vot, proiectul de buget a fost respins cu 11 abţineri şi 6 voturi „pentru”.

Consilierii municipali au avut pe ordinea de zi şi un al doilea proiect care viza aprobarea demarării procedurilor de contractare a unui împrumut de 21.571.000 lei pentru finanţarea Complexului Turistic de Nataţie. Şi aici s-au înregistrat opinii potrivit cărora, dacă ar fi diminuate sumele de la anumite capitole, s-ar găsi resurse pentru finanţarea obiectivului amintit, astfel încât împrumutul de care Târgoviştea are nevoie să fie semnificativ mai mic. Acest al doilea proiect de hotărâre a înregistrat acelaşi rezultat la vot: 11 abţineri şi 6 „pentru”.

Dar cum proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli  trebuie aprobat până luni, este de aşteptat ca o nouă şedinţă să aibă loc în câteva zile. Vom vedea şi cu ce rezultate.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.