//
CORNELIU ŞTEFAN, DEPUTAT PSD: ”SĂ NU LE MAI COMUNICĂM CETĂŢENILOR NUMAI CE NE CONVINE” Reviewed by Momizat on . Deputatul PSD Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a adresat o Interpelare ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Parlamentarul îi cere ministrului interpe Deputatul PSD Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a adresat o Interpelare ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Parlamentarul îi cere ministrului interpe Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » CORNELIU ŞTEFAN, DEPUTAT PSD: ”SĂ NU LE MAI COMUNICĂM CETĂŢENILOR NUMAI CE NE CONVINE”

CORNELIU ŞTEFAN, DEPUTAT PSD: ”SĂ NU LE MAI COMUNICĂM CETĂŢENILOR NUMAI CE NE CONVINE”

CORNELIU ŞTEFAN, DEPUTAT PSD: ”SĂ NU LE MAI COMUNICĂM CETĂŢENILOR NUMAI CE NE CONVINE”

Deputatul PSD Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a adresat o Interpelare ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Parlamentarul îi cere ministrului interpelării, în actualul context epidemiologic, „să nu ne ascundem după uşă şi să nu le mai comunicăm cetăţenilor numai ceea ce ne convine!”

Deputatul Corneliu Ştefan:

”Constat cu amărăciune, ca toţi românii de altfel, că, în această perioadă de criză, situația unităților spitalicești din ţara noastră nu este deloc una stabilă, care să nu ne îngrijoreze. Avem peste 800 de cadre medicale – medici, asistenți, infirmieri – infectate cu noul coronavirus. Un spital de urgență, cel din Suceava, se află sub comandă militară, din cauza proastei administrări de până acum. De asemenea, sunt nenumărați  medicii și asistenții care reclamă, pe rețelele  de socializare, lipsa echipamentelor speciale de protecție: măști, combinezoane, viziere, halate de unică folosință, ba chiar și mănuși și dezinfectanţi.

Domnule ministru,

Există cazuri când personalul medical, eroii noștri din linia întâi, reclamă abuzuri la care sunt supuși de către managerii unor spitale, reclamă lipsa de implicare pentru rezolvarea problemelor ivite.

Consider, aşadar, că este necesar, corect şi vital ca, în această perioadă, să se facă o informare în flux continuu asupra tuturor problemelor existente, de la cazuistică la lipsa echipamentelor de protecţie. Toate acestea trebuie relatate, aduse la cunoștința publicului. Dacă ne ascundem după ușă și le servim cetățenilor numai ceea ce ne convine, nu eradicăm coronavirusul, nu disciplinăm oamenii, nu îi determinăm să îmbrățișeze toate măsurile necesare într-o atare situație.

Domnule ministru,

Epidemia de COVID 19 care se extinde în România ar fi putut fi prevenită, dacă  situația  din China ar fi reprezentat un grav semnal de alarmă pentru Guvern și dacă s-ar fi trecut prompt la luarea unor măsuri graduale  de protecție încă de la declanșarea nenorocirii.

În mediul comunicațional, au apărut mesaje potrivit cărora au existat rapoarte alcătuite de instituții subordonare Ministerului Sănătății, care atrăgeau atenția asupra epidemiei de coronavirus din China şi propuneau măsuri, dar Guvernul nu le-a luat în seamă!

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați dacă au existat, în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, informări cu privire la situația din China și către cine au fost transmise. Vă mai solicit, totodată, să-mi comunicaţi şi care sunt măsurile întreprinse de Ministerul Sănătății, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus”, a precizat Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmboviţa.

About The Author

Number of Entries : 1112

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.