//
COSMONATUL DUMITRU PRUNARIU, LA FESTIVALUL DE ASTRONOMIE DIN CADRUL ASTRO-FEST DE LA TÂRGOVIȘTE Reviewed by Momizat on . Societatea Astronomică Română de Meteori organizează în perioada 18-21 octombrie la Târgoviște ASTRO-FEST 2023, Festival internațional de astronomie și Festival Societatea Astronomică Română de Meteori organizează în perioada 18-21 octombrie la Târgoviște ASTRO-FEST 2023, Festival internațional de astronomie și Festival Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » COSMONATUL DUMITRU PRUNARIU, LA FESTIVALUL DE ASTRONOMIE DIN CADRUL ASTRO-FEST DE LA TÂRGOVIȘTE

COSMONATUL DUMITRU PRUNARIU, LA FESTIVALUL DE ASTRONOMIE DIN CADRUL ASTRO-FEST DE LA TÂRGOVIȘTE

COSMONATUL DUMITRU PRUNARIU, LA FESTIVALUL DE ASTRONOMIE DIN CADRUL ASTRO-FEST DE LA TÂRGOVIȘTE

Societatea Astronomică Română de Meteori organizează în perioada 18-21 octombrie la Târgoviște ASTRO-FEST 2023, Festival internațional de astronomie și Festivalul național de astronomie pentru tineret, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița din Târgoviște miercuri, 18 octombrie de la ora 12.

Ca și la ediția ASTRO-FEST 2018, cosmonautul Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos, va fi prezent la evenimentul de deschidere și va susține conferința cu tema „Noutăți în explorarea planetară”.

În programul festivalului sunt incluse conferințe și prezentări cu tematică astronomică, expoziții de astrofotografie internațională, instrumente de astronavigație, astrofilatelie  și exponate din istoria cuceririi spațiului, expoziție de meteoriți. Vor avea loc lansări de carte și publicații astronomice și o gală de cosmopoezie și muzică astrofolk. În serile de 18 și 19 octombrie, după ora 19, în Piața Tricolorului se vor face observații astronomice prin telescop pentru public.

Participă ca invitați dr. Mirel Bîrlan, director al Institutului Astronomic al Academiei Române, conf. univ. dr. Vitalie Chistol de la Academia de Științe a Republicii Moldova, directori de observatoare astronomice și planetarii, reprezentanți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, complexe muzeale, asociații de astronomie, revista Știință și Tehnică, edituri de carte astronomică.

Expozițiile vor fi deschise până pe 30 octombrie la Muzeul de Istorie.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.