//
COVID-19 – MĂSURI LUATE DE DGASPC DÂMBOVIŢA Reviewed by Momizat on . Începând cu data de 11.04.2020, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a luat măsurile necesare pentru instituirea măsurii izol Începând cu data de 11.04.2020, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a luat măsurile necesare pentru instituirea măsurii izol Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » COVID-19 – MĂSURI LUATE DE DGASPC DÂMBOVIŢA

COVID-19 – MĂSURI LUATE DE DGASPC DÂMBOVIŢA

COVID-19 – MĂSURI LUATE DE DGASPC DÂMBOVIŢA

Începând cu data de 11.04.2020, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a luat măsurile necesare pentru instituirea măsurii izolării preventive la locul de muncă şi la domiciliu pentru personalul angajat al centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi. Perioada de 14 zile de izolare preventivă la locul de muncă este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centre asigurându-se în ture/schimburi, conform prevederilor legale.

Pentru protejarea beneficiarilor din cadrul centrelor sociale, DGASPC Dâmboviţa a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică testarea personalului care intră în izolare preventivă la locul de muncă, înainte de schimbul de tură.

Astfel, în data de 22.04.2020, 18 angajaţi din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa au fost testaţi de către specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, toate rezultatele fiind negative. În Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa sunt 52 de beneficiari adulţi şi vârstnici cu dizabilităţi, aceştia făcând parte din categoria de persoane vulnerabile în contextul răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Cazarea personalului izolat la locul de muncă se face în cadrul centrelor subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa. De asemenea, este asigurat transportul în condiţii de siguranţă, pentru toţi angajaţii care intră în tură sau care ies din tură, din cadrul centrelor sociale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa precizează că asigură tuturor centrelor din subordine cele necesare pentru furnizarea serviciilor, în ceea ce priveşte alimentele, medicamentele, materialele igienico-sanitare etc. Nu au existat refuzuri din partea personalului în vederea continuităţii serviciilor sociale, nu au existat demisii sau incidente deosebite.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa va solicita Direcţiei de Sănătate Publică testări în cazul manifestării simptomatologiei specifice COVID-19.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.