//
CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA, COLABORARE CU CRUCEA ROŞIE CHINEZĂ Reviewed by Momizat on . C O M U N I C A T  CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA          In baza “Acordului de Colaborare” incheiat intre Crucea Rosie Chineza - Filiala Beijing si Crucea Rosie Roman C O M U N I C A T  CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA          In baza “Acordului de Colaborare” incheiat intre Crucea Rosie Chineza - Filiala Beijing si Crucea Rosie Roman Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA, COLABORARE CU CRUCEA ROŞIE CHINEZĂ

CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA, COLABORARE CU CRUCEA ROŞIE CHINEZĂ

CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA, COLABORARE CU CRUCEA ROŞIE CHINEZĂ

C O M U N I C A T

 CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA

         In baza “Acordului de Colaborare” incheiat intre Crucea Rosie Chineza – Filiala Beijing si Crucea Rosie Romana – Filiala Dambovita, care prevede realizarea unor schimburi de experienta intre parti, o delegatie din Dambovita, a realizat recent o vizita la partenerii nostrii, condusa de presedintele filialei judetene de Cruce Rosie Dambovita – domnul Floris Lazarescu si Gheorghe Popescu – director.

            Toate cheltuielile de participare in Beijing au fost suportate de Crucea Rosie din Beijing, cf. Acordului incheiat si aprobarilor anticipate.

            Inca de la sosire si pe toata perioada realizarii primirilor oficiale si a discutiilor purtate, am fost tratati, ca de la “egal la egal”, ca venind dintr-o tara deosebit de frumoasa, recunoscuti ca parteneri ai Crucii Rosii de 20 de ani, cand prima delegatie din China a fost primita la Targoviste si apreciati ca “romanii au fost si sunt aproape de poporul chinez”.

            Semnarea primului Acord de colaborare a fost in aprilie 1994, in prezenta presedintelui Crucii Rosii Dambovita – jr. Ivan Vasile Ivanoff, prefectului Boriga Alexandru si a regretatilor Arhiepiscop Vasile Targovisteanul si prof. Popa Cornel.

            Relatiile s-au mentinut si au continuat prin unele vizite reciproce, astfel ca in anul 2007, in prezenta unei delegatii ample din jud. Dambovita, la care au participat oficiali judeteni – dl. Ivanoff Ivan Vasile, dl. Jean Popescu, dl. Ana Gheorghe, primari de localitati – dl. Goran Vasile, dl. Simion Mircea, dl. Furcoiu Iulian, dl. Trifan Mihai, dl. Nitescu Dan – adevarati voluntari de Cruce Rosie, s-a reusit intr-un moment de importanta deosebita pentru miscarea de Cruce Rosie Internationala, semnarea celui mai important “Acord de Colaborare” cu cea mai mare filiala din lume – Crucea Rosie din Beijing.

            Urmeaza al doilea “Acord de Colaborare” in 2011, semnat la Beijing de directorul filialei judetene de Cruce Rosie Dambovita,  dl. Gheorghe Popescu, in prezenta unor “voluntari deosebiti” ai Crucii Rosii Dambovita, d-na Delia Stanescu, d-na dr. Camelia Savu, d-na Carmen Igescu, dl. Eugen Florea, dl. Marius Badea, dl. Raul Pavelescu, dl. Paul Briceag.

            Crucea Rosie din Beijing organizeaza unele simpozioane ample in vederea mobilizarii voluntarilor si autoritatilor locale pentru a participa la eventuale catastrofe sau dezastre cu participarea celor mai reprezentative persoane din cele mai deosebite filiale de Cruce Rosie din lume. Crucea Rosie din Dambovita raspunde acestei provocari si participa inclusiv la prezentari si dezbateri. Problemele ridicate de “romani” au fost apreciate de cei din SUA-Los Angeles, Japonia, Olanda, Ucraina si bineinteles China.

            Primirile care s-au realizat in jud. Dambovita au fost facute avand concursul unor “oameni de suflet” care s-au implicat in sprijinul Crucii Rosii Dambovita oferind acestora tot ce am avut mai frumos, inclusiv vizitarea unor obiective judetene si limitrofe impresionante.

            In toata aceasta perioada de colaborare si schimburi, s-a punctat de fiecare data activitatea desfasurata de voluntarii nostri de Cruce Rosie, de sprijinul primit permanent de damboviteni, de Sediul Central al SNCRR precum si problema dotarii si a procurarii de materiale atat de necesare la interventii la dezastre si pregatirea voluntarilor pentru acordarea primului ajutor.

In viitorul Acord de ‘PARTENERIAT” ce se va incheia anul urmator si pentru care am primit deja avizul intregii conduceri de Cruce Rosie de la Beijing cu ocazia recentei vizite, se va insera:

     –     semnarea Acordului pe o perioada de inca 5 ani:

  • procurarea si dotarea filialei judetene Dambovita cu 10000 truse de prim ajutor;
  • trimiterea reciproca a 10 – 15 voluntari de Cruce Rosie, care sa urmeze cursuri intensive de prim-ajutor
  • trimiterea reciproca a 2-5 lectori pentru pregatirea voluntarilor pentru interventii la dezastre
  • procurarea si dotarea inclusiv a Crucii Rosii Romane cu materiale pentru folosirea la calamitati, inclusiv unele promotionale, la pret de fabrica.

            Delegatia Crucii Rosii Dambovita a fost condusa de presedintele filialei judetene Dambovita, membru al Comitetului de Directie al SNCRR, dl. Floris Lazarescu. Din delegaţie au mai facut parte vicepredinti ai filialei judetene de Cruce Rosie – dl. Danil Zepisi, dl. Marinescu Ioan alaturi de reprez. CJD-ta, consilierul presedintelui, d-na Oana Vladuca, si primarul din Moreni dl. Dinu Constantin.

            Aceasta delegatie a fost primita la cel mai inalt nivel posibil in Beijing de catre presedintele filialei de Cruce Rosie, primviceprimar dl. Dai Junling si director general Zhang Haizhou care a transmis tuturor dambovitenilor si romanilor cele mai sincere urari de bine, prezentand amplu relatiile de colaborare in timp si unele aspecte importante din economia si dezvoltarea statului chinez si a capitalei.

            Totodata, s-a realizat o intalnire de exceptie in Sediul modern al Crucii Rosii din Beijing unde am fost primiti de toata conducerea executiva formata din dl. Lv Shijie prim vicepres., dl. Yingling Wang, dl. Runhai Ma, d-na Liu Nau, d-na Liu Yanjin, dl. Feng Kejun, dl. Yong Zhang. Am vizitat Centrul de Interventii si Coordonare la Dezastre “999”, care are in dotare 320 de ambulante proprii, 34 de motociclete de interventii, spital propriu cu personal calificat. Am vizitat un spital al Crucii Rosii unde 300 de copii au fost si sunt tratati de boli incurabile, condus de medic de specialitate in medicina traditionala chineza prof. Wan Su Jian, exprimandu-si disponibilitatea de a veni in Targoviste pentru consultatii si recomandari tratamente.

About The Author

Number of Entries : 1569

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.