//
DÂMBOVIŢA – ALUNECARE DE TEREN LA VĂLENI DÂMBOVIŢA, 11 GOSPODĂRII AFECTATE, TREI FAMILII EVACUATE Reviewed by Momizat on . COMUNICAT DE PRESĂ În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în data de 16.03.2018, s-a reactivat alunecarea de teren di COMUNICAT DE PRESĂ În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în data de 16.03.2018, s-a reactivat alunecarea de teren di Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » DÂMBOVIŢA – ALUNECARE DE TEREN LA VĂLENI DÂMBOVIŢA, 11 GOSPODĂRII AFECTATE, TREI FAMILII EVACUATE

DÂMBOVIŢA – ALUNECARE DE TEREN LA VĂLENI DÂMBOVIŢA, 11 GOSPODĂRII AFECTATE, TREI FAMILII EVACUATE

DÂMBOVIŢA – ALUNECARE DE TEREN LA VĂLENI DÂMBOVIŢA, 11 GOSPODĂRII AFECTATE, TREI FAMILII EVACUATE

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în data de 16.03.2018, s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmbovița, în punctul Lunca, pe o lungime de cca. 300 m, care a afectat 11 gospodării.

În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate trei familii, ale căror locuințe nu mai prezentau siguranță, acestea mutându-se la rudele din localitate.

Drumul sătesc DS 2920, ce intersectează drumul comunal DC 30A, a fost afectat pe o lungime de cca.200m, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto.

A fost afectată și rețeaua electrică din zonă, prin avarierea (înclinarea) unui stâlp de joasă tensiune.Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă. S-a dispus drenarea apei de către CLSU Văleni Dâmbovița,cu ajutorul unui buldoexcavator.

Astăzi, la faţa locului a fost Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi o comisie formată din reprezentanţii ISU “Basarab I” Dâmboviţa, care au analizat situaţia de la locul evenimentului.

Alunecarea de teren este monitorizată în continuare de către CLSU Văleni Dâmbovița, urmând ca luni – 19 martie, în zona afectată să se deplaseze Prefectul judeţului Dâmboviţa, Inspectorul Şef al ISU “Basarab I” Dâmboviţa şi comisia de specialiști formată prin ordin al prefectului, pentru constatarea și evaluarea pagubelor şipentru stabilirea şi dispunerea de măsuri în vederea atenuării efectelor de alunecare.

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.