//
DÂMBOVIŢA: DECLARAŢII LA CENTRUL DE VACCINARE DE LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE Reviewed by Momizat on . Vaccinarea împotriva Covid-19 a demarat, la începutul acestei săptămâni, și în județul Dâmbovița. Aproximativ 900 de cadre medicale au fost vaccinate, până în d Vaccinarea împotriva Covid-19 a demarat, la începutul acestei săptămâni, și în județul Dâmbovița. Aproximativ 900 de cadre medicale au fost vaccinate, până în d Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » DÂMBOVIŢA: DECLARAŢII LA CENTRUL DE VACCINARE DE LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE

DÂMBOVIŢA: DECLARAŢII LA CENTRUL DE VACCINARE DE LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE

DÂMBOVIŢA: DECLARAŢII LA CENTRUL DE VACCINARE DE LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGOVIŞTE

Vaccinarea împotriva Covid-19 a demarat, la începutul acestei săptămâni, și în județul Dâmbovița. Aproximativ 900 de cadre medicale au fost vaccinate, până în data de 7 ianuarie, în cele cinci centre din județ, dintre aceştia, 400 fiind angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu,  au susţinut o scurtă conferinţă de presă la centrul de vaccinare  situat în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, unde se desfășoară imunizarea cadrelor medicale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan: „Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat resursele necesare pentru a avea un centru de vaccinare bine pus la punct. (…) În perioada următoare am solicitat conducerii SJUT să organizeze încă un cabinet pentru a fluidiza accesul la vaccinare” .

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan: ,,Sigur că şi administraţia locală târgovişteană se alătură acestui efort de imunizare a cetăţenilor. În afara acestui centru de vaccinare mai sunt programate pentru a fi  înfiinţate încă trei centre de vaccinare în municipiul Târgovişte. (…) Legat de strategia naţională de vaccinare, Hotărârea de Guvern 1031/2020 (…) Capitolul 8 din această strategie naţională de vaccinare prevede că administraţiile publice locale care sunt implicate în această activitate pot primi sprijin financiar de la Guvern. Vreau să văd şi eu punerea în practică a acestui articol şi respectarea acestui articol de către autorităţile centrale, pentru că până în acest moment s-au stabilit numai sarcini pentru administraţiile publice locale”.

Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte; „Ne-am adaptat foarte rapid şi am înfiinţat un Centru de Vaccinare modern, bine pus la punct care respectă toate circuitele prevăzute de normele în vigoare. Am alocat un spaţiu suficient de mare care are posibilităţi de extindere, în aşa fel încât să ne adresăm în etapele următoare populaţiei generale a municipiului Târgovişte, dar şi a comunelor arondate, pentru că avem 22 de comune arondate Centrului de Vaccinare de la SJUT”.

Întrebat câte cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte s-au înscris pentru vaccinare, Claudiu Dumitrescu a precizat că sunt aşteptaţi aproximativ 1200 din cei 1940 de angajaţi.

Alte patru centre de vaccinare anti-covid-19 își desfășoară activitatea în incinta spitalelor din Pucioasa, Moreni, Titu, respectiv, Găești.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.