//
AMENZI PENTRU TRANSPORTATORI CARE NU AU RESPECTAT REGULILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19 Reviewed by Momizat on . În intervalul 18-25 mai 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, a efectuat acţiuni de inspecţ În intervalul 18-25 mai 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, a efectuat acţiuni de inspecţ Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » AMENZI PENTRU TRANSPORTATORI CARE NU AU RESPECTAT REGULILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19

AMENZI PENTRU TRANSPORTATORI CARE NU AU RESPECTAT REGULILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19

AMENZI PENTRU TRANSPORTATORI CARE NU AU RESPECTAT REGULILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19

În intervalul 18-25 mai 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, a efectuat acţiuni de inspecţie la 8 societăţi comerciale care asigură transportul rutier al lucrătorilor către locul de muncă şi retur, în vederea verificării implementării măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2.

         Au fost inspectate mai multe mijloace de transport auto care aparţin unor operatori din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov, iar în majoritatea cazurilor s-aconstatat că nu sunt respectate prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii numărul 829/2020 şi anume:

  • nu se asigură izolarea conducătorului auto față de călători;
  • nu se efectuează operaţiuni de curăţare şi dezinfectare a mijloacelor de transport înaintea fiecărei curse;
  • unele mijloace de transport nu au în dotare dispensere cu dezinfectant pentru mâini;
  • nu s-a putut face dovada avizelor sanitare de plasare pe piaţă a unor produse biocide TP1, puse la dispoziţia călătorilor pentru dezinfecţia mâinilor.

Pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite, personalul împuternicit din cadrul D.S.P. Dâmboviţa a aplicat 7 sancţiuni contravenţionale conform H.G.857/2011, art. 30, lit. (h), în valoare totală de 65000 lei.

About The Author

Number of Entries : 1083

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.