//
DE MIERCURI, 18 MAI, PEȘTERA IALOMIȚEI, TEMPORAR ÎNCHISĂ Reviewed by Momizat on . Începând cu data de 18 mai, Peştera Ialomiţei, aflată în zona montană a județului Dâmbovița, va fi, temporar, închisă publicului. Această măsură a fost luată pe Începând cu data de 18 mai, Peştera Ialomiţei, aflată în zona montană a județului Dâmbovița, va fi, temporar, închisă publicului. Această măsură a fost luată pe Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » DE MIERCURI, 18 MAI, PEȘTERA IALOMIȚEI, TEMPORAR ÎNCHISĂ

DE MIERCURI, 18 MAI, PEȘTERA IALOMIȚEI, TEMPORAR ÎNCHISĂ

DE MIERCURI, 18 MAI, PEȘTERA IALOMIȚEI, TEMPORAR ÎNCHISĂ

Începând cu data de 18 mai, Peştera Ialomiţei, aflată în zona montană a județului Dâmbovița, va fi, temporar, închisă publicului. Această măsură a fost luată pentru realizarea unor lucrări la partea de alimentare cu energie electrică, după cum informează, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița:

”Pentru realizarea unor lucrări la partea de alimentare cu energie electrică, Peştera Ialomiţei, aflată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.560 m, este închisă publicului, începând cu data de 18 mai 2022.

Peştera Ialomiţei are o dezvoltare cumulată de 1.128 metri, dintre care doar 450 sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Intrarea este orientată spre est, iar gura peşterii, sub formă de semielipsă, are o înălţime de 20 m şi o lăţime de 16 m. Temperatura în peşteră oscilează între 4 şi 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%.

După remedierea situaţiei, revenim cu informaţii. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să apelați numărul de numărul de telefon: 0753.022.125”.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.