//
DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ CU OCAZIA ZILEI ARMATEI Reviewed by Momizat on .           Ziua de 25 octombrie reamintește, cu respect, de virtuțile acelei instituții fundamentale a statului român, care, prin rolul său energic, prin activit           Ziua de 25 octombrie reamintește, cu respect, de virtuțile acelei instituții fundamentale a statului român, care, prin rolul său energic, prin activit Rating: 0
You Are Here: Home » Diverse » DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ CU OCAZIA ZILEI ARMATEI

DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ CU OCAZIA ZILEI ARMATEI

DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ CU OCAZIA ZILEI ARMATEI

         

Ziua de 25 octombrie reamintește, cu respect, de virtuțile acelei instituții fundamentale a statului român, care, prin rolul său energic, prin activitatea desfășurată, oferă sentimentul de siguranță în inimile tuturor românilor. Astăzi, mai mult ca oricând, avem posibilitatea să ne arătăm prețuirea, să ne înclinăm în fața sacrificiilor militarilor români și să le aducem un pios omagiu peste timp.

Armata Română este inima neamului românesc! Cum pulsează armata, pulsează și neamul. Cum respiră ea, respiră și poporul. Cum își păstrează nealterate valorile fundamentale, la fel poate să le transmită, prin puterea exemplului, în contemporaneitate sau moștenire.

Armata Română continuă să fie o elită a societății românești, o instituție respectată în rândul românilor și în afara granițelor țării, iar astăzi avem prilejul să celebrăm o instituție a onoarei și a excelenței, un garant al suveranității naționale. Altfel spus, ne revine și nouă datoria de a ajuta acea inimă să bată cât mai puternic!

Marcăm 73 de ani de la un eveniment istoric de o importanță covârșitoare pentru continuitatea noastră pe aceste meleaguri – eliberarea, de către ostașii Armatei României, a ultimelor orașe transilvănene de sub ocupație străină. Este un moment solemn pentru cinstirea acelora care, de-a lungul timpului, luptând sub drapelul românesc, au contribuit prin jertfă la realizarea și consolidarea statului român. Și au luptat atunci, în cel de-al doilea război mondial, după cum au luptat incredibil și în primul război, și în cel pentru independență din 1877 sau, în  epoca contemporană – în teatrele de operații din afara granițelor.

Nu trebuie să uităm că Armata Română a fost un factor important în integrarea țării noastre în structurile euro-atlantice și în structurile europene care, prin profesionalism și putere de sacrificiu demonstrate, a consolidat statutul României de membru activ și credibil.

De aceea spun că Armata rămâne unul dintre cei mai buni garanți și apărători ai pământului sfânt al țării, un reper moral și social, un factor de echilibru pentru societatea românească și un veritabil ambasador al României în lume.

Adresez cele mai calde felicitări și urări de succes și sănătate tuturor acelora care activează în structurile Ministerului Apărării Naționale, mulțumiri și respect pentru devotamentul și onoarea cu care își îndeplinesc nobila misiune de apărare a patriei!

LA MULȚI ANI!

 

Claudia GILIA, deputat PSD     

 

                                                                                            

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.