//
DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ DE ZIUA NAŢIONALĂ Reviewed by Momizat on . Mesaj - 1 Decembrie   Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne o pagină de referință în istoria României. Acum 99 de ani avea loc cel mai frumos, cel mai coeren Mesaj - 1 Decembrie   Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne o pagină de referință în istoria României. Acum 99 de ani avea loc cel mai frumos, cel mai coeren Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ DE ZIUA NAŢIONALĂ

DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ DE ZIUA NAŢIONALĂ

DEPUTAT CLAUDIA GILIA, MESAJ DE ZIUA NAŢIONALĂ

Mesaj – 1 Decembrie

 

Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne o pagină de referință în istoria României. Acum 99 de ani avea loc cel mai frumos, cel mai coerent și cel mai natural act de conștientizare a identității unui popor care, în mod absurd, trăia separat în părți distincte. Atunci, la Alba Iulia, românii au venit să scrie istorie odată pentru totdeauna!

1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni celebrează momentul istoric al concretizării unei dorințe de veacuri, un vis purtat de-a lungul timpului prin strigătele de luptă ale generațiilor de oșteni care au apărat aceste hotare cu prețul vieții. Drumul a fost unul greu, iar în bornele de parcurs stau Unirea de la 1600, Revoluția de la 1821, Unirea Principatelor Române din 1859 și, culmea istorică a acestui efort de trup și spirit, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918. România Mare apărea, în sfârșit, ca țară pe harta lumii, prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei și a Bucovinei la patrie.

Nu am fi trăit probabil niciodată acest moment dacă nu ar fi existat voința, hotărârea și jertfa patrioților români, virtuți datorită cărora noi ne bucurăm astăzi de existența unui stat independent și democratic. Ce dovadă mai clară a forței și vitalității poporului român putem avea decât acel 1 decembrie care ne vorbește despre unirea de neam, ca voință, ca fundament al spiritualității românești.

Suntem astăzi o țară care pășește sigur pe drumul european, iar asta se datorează fiecărui român care muncește în fiecare zi și care stă cu fruntea sus privind spre faptele strămoșilor săi. Îi felicit pe românii care se implică în promovarea culturii, locurilor și tradițiilor, români pe care-i cuprinde emoția și lăcrimează la auzul imnului național, români care transmit generațiilor să iubească România.

Suntem datori cu recunoștință față de cei care au făcut posibilă, de-a lungul veacurilor, istoria unirii.

Suntem datori să arătăm că România este patria unui popor mândru de istoria sa, un neam ale cărui demnitate, echilibru și respect față de valorile umane fundamentale au fost câștigate prin sacrificii însemnate.

Suntem datori să scriem un viitor demn de trecutul pe care-l avem.

Nu mai e mult și ne apropiem de centenarul României Unite. Mi-ar plăcea să facem din această sărbătoare un moment care să fie unic și în care să simțim că ne regăsim cu toții. Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră, dragi dâmbovițeni, să simțiți că 1 Decembrie este și ziua dumneavoastră, să simțiți bucuria de a fi român!

Vă doresc puterea de a privi cu încredere în viitorul nostru și de a nu ezita nicio clipă în a ne apăra acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. Numai astfel vom putea vorbi mult timp de acum înainte despre ziua noastră națională.

Vă transmit din tot sufletul meu, cu multă emoție:

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

 

 

Claudia GILIA, Deputat al Partidului Social Democrat

About The Author

Number of Entries : 1083

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.