//
DEPUTAT PSD, CARMEN HOLBAN: ”CARDUL EUROPEAN DE SĂNĂTATE, EXTREM DE UTIL TUTUROR ROMÂNILOR CARE SE DEPLASEAZĂ ÎN STRĂINĂTATE” Reviewed by Momizat on . Românii au dreptul la un sistem de sănătate riguros, corect şi predictibil, cu servicii prompte şi de calitate, şi atunci când călătoresc în străinătate, atât î Românii au dreptul la un sistem de sănătate riguros, corect şi predictibil, cu servicii prompte şi de calitate, şi atunci când călătoresc în străinătate, atât î Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » DEPUTAT PSD, CARMEN HOLBAN: ”CARDUL EUROPEAN DE SĂNĂTATE, EXTREM DE UTIL TUTUROR ROMÂNILOR CARE SE DEPLASEAZĂ ÎN STRĂINĂTATE”

DEPUTAT PSD, CARMEN HOLBAN: ”CARDUL EUROPEAN DE SĂNĂTATE, EXTREM DE UTIL TUTUROR ROMÂNILOR CARE SE DEPLASEAZĂ ÎN STRĂINĂTATE”

DEPUTAT PSD, CARMEN HOLBAN: ”CARDUL EUROPEAN DE SĂNĂTATE, EXTREM DE UTIL TUTUROR ROMÂNILOR CARE SE DEPLASEAZĂ ÎN STRĂINĂTATE”

Românii au dreptul la un sistem de sănătate riguros, corect şi predictibil, cu servicii prompte şi de calitate, şi atunci când călătoresc în străinătate, atât în vacanţe, cât şi în interes de serviciu.

În acest context, utilizarea cardului european de sănătate are efecte benefice, pe termen mediu şi lung, pentru toţi beneficiarii sistemului public de sănătate.

De-a lungul timpului, au fost numeroase cazuri în care românii aflaţi dincolo de graniţele ţării au avut serioase probleme de sănătate şi, în lipsa acestui instrument, au fost nevoiţi să achite sume imense de bani pentru a se însănătoşi, sau, mai rău, nu s-au putut trata din cauză că nu au dispus de banii necesari.

Cardul european de sănătate este absolut necesar conaţionalilor noştri care se deplasează, în scop personal sau profesional, în ţările de pe continent. Apreciez că, pentru reuşita oricărei călătorii, este esenţial ca oamenii să fie asiguraţi că totul va fi sub control, mai ales acum, în perioada pandemiei şi a apariţiei a tot felul de noi virusuri şi afecţiuni necunoscute.

Consider remarcabil că a sporit exponeneţial informarea românilor asupra a ceea ce au de făcut în vederea unei vacanţe, a unei călătorii sau vizite de lucru fără probleme în străinătate. Astfel, peste 230.000 de români au solicitat în prima parte a acestui an cardul european de sănătate. Acesta este pus la dispoziţie, în mod gratuit, de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în scopul asigurării serviciilor medicale peste hotare.

Este foarte important ca românii să ştie că obţinerea cardului european de sănătate este relativ simplă, fiind nevoie doar de solicitarea documentului de la Casa judeţeană de sănătate aferentă domiciulului solicitantului. În prezent, cererile se pot depune şi online, doar prin încărcarea în sistem a unei cereri şi a cărţii de identitate. De asemenea, o altă modalitate este prin accesarea site-ului cardeuropean.ro, unde sunt prezentate informaţii detaliate. Cardul este eliberat în şapte zile lucrătoare şi are un termen de valabilitate de doi ani.

Prin folosirea cardului european de sănătate sunt asigurate servicii de urgenţă nu doar în toate ţările din Uniunea Europeană, ci şi în Marea Britanie şi Elveţia.

În opinia mea, acest card european este extrem de util tuturor românilor care se deplasează în străinătate, indiferent de motivul călătoriilor. Trăim într-o lume în continuă mişcare, cu diferite schimbări bruşte pe toate palierele, cu războaie, atentate şi calamităţi, astfel încât garanţia unor intervenţii prompte şi de calitate în caz de urgenţe medicale este un argument extraordinar pentru păstrarea stării de sănătate optime a fiecăruia.

Carmen HOLBAN
Deputat PSD Dâmbovița

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.