//
DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FD), ÎNTREBARE PENTRU MINISTRUL ENERGIEI, PE TEMA DATORIILOR PUBLICE ALE MINISTERULUI PE CARE ÎL CONDUCE Reviewed by Momizat on . Deputatul Gabriel PLĂIAȘU, Președintele Forța Dreptei Dâmbovița: "Am adresat o întrebare Ministrului Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, cu privire la datoriile p Deputatul Gabriel PLĂIAȘU, Președintele Forța Dreptei Dâmbovița: "Am adresat o întrebare Ministrului Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, cu privire la datoriile p Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FD), ÎNTREBARE PENTRU MINISTRUL ENERGIEI, PE TEMA DATORIILOR PUBLICE ALE MINISTERULUI PE CARE ÎL CONDUCE

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FD), ÎNTREBARE PENTRU MINISTRUL ENERGIEI, PE TEMA DATORIILOR PUBLICE ALE MINISTERULUI PE CARE ÎL CONDUCE

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FD), ÎNTREBARE PENTRU MINISTRUL ENERGIEI, PE TEMA DATORIILOR PUBLICE ALE MINISTERULUI PE CARE ÎL CONDUCE

Deputatul Gabriel PLĂIAȘU, Președintele Forța Dreptei Dâmbovița: „Am adresat o întrebare Ministrului Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, cu privire la datoriile publice ale Ministerului către furnizorii de energie electrică. Am criticat în mai multe rânduri decizia Guvernului de a menține prețurile la energie electrică la un nivel plafonat, în loc să reducă taxele și să stimuleze producția de energie.

Impactul menținerii prețurilor plafonate produce două mari dezavantaje:

1. Furnizorii de energie electrică se văd nevoiți să se împrumute de la bănci pentru a acoperi plățile restante ale guvernului. Aceste împrumuturi și dobânzile aferente reprezintă un risc major pentru furnizori și pentru stabilitatea pieței, existând riscul de a afecta aprovizionarea cu energie electrică a unui număr semnificativ de români!

2. Până la data de 12.01.2024, există cereri de decontare depuse de furnizori în valoare de 1.453.314.824 lei, conform răspunsului primit de la minister. Statul are acum o datorie de aproape 1 MILIARD ȘI JUMĂTATE de lei către furnizori. 

În lipsa plăților restante de către Guvern, furnizorii de energie vor fi nevoiți să se retragă de pe piață, cu implicații negative asupra aprovizionării cu energie electrică.

Iar în ceea ce privește dobânzile la care se împrumută furnizorii, Ministerul Energiei nu a fost capabil să răspundă. Voi reveni cu o întrebare și la Ministerul Finanțelor, în speranța unui răspuns pe care să vi-l pot prezenta.

Soluția propusă de către FORȚA DREPTEI constă în reducerea taxării pentru produsele energetice și stimularea producției de energie, măsuri ce ar fi trebuit luate în considerare încă din vara anului 2021!”

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.