//
DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI) A REVENIT ASUPRA SUBIECTULUI DAT DE CENTRALA NUCLEARĂ DE LA DOICEȘTI Reviewed by Momizat on . Deputatul Gabriel Plăiașu (Forța Dreptei) a revenit într-o postare pe Facebook asupra subiectului controversat dat de inițiativa construirii, la Doicești, a pri Deputatul Gabriel Plăiașu (Forța Dreptei) a revenit într-o postare pe Facebook asupra subiectului controversat dat de inițiativa construirii, la Doicești, a pri Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI) A REVENIT ASUPRA SUBIECTULUI DAT DE CENTRALA NUCLEARĂ DE LA DOICEȘTI

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI) A REVENIT ASUPRA SUBIECTULUI DAT DE CENTRALA NUCLEARĂ DE LA DOICEȘTI

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI) A REVENIT ASUPRA SUBIECTULUI DAT DE CENTRALA NUCLEARĂ DE LA DOICEȘTI

Deputatul Gabriel Plăiașu (Forța Dreptei) a revenit într-o postare pe Facebook asupra subiectului controversat dat de inițiativa construirii, la Doicești, a primului din cele șase reactoare modulare mici. Postarea parlamentarului vine după a avut o serie de intervenții pe această temă, Gabriel Plăiașu solicitând răspunsuri ministrului Energiei la întrebările și îngrijorările oamenilor din zonă. Parlamentarul nu a primit însă niciun răspuns la Întrebare.

Iată textul postării:

”La începutul lunii iunie, am adresat Ministrului Energiei, Virgil Popescu, o Întrebare pe tema construirii, la Doicești, a primei centrale nucleare cu tehnologie SMR din Europa, de tipul NuScale, cu 6 module. Și am făcut acest demers pentru că acest proiect a generat un val de nemulțumire și îngrijorare din partea dâmbovițenilor, mai ales a celor care locuiesc în zona respectivă. Ne amintim cu toții că vestea pe locul fostei termocentrale va fi construit primul reactor nuclear mic (SMR) ne-a fost dată din scurt, fără să fie consultată opinia publică și fără să ne fie oferite răspunsuri din care să reiasă că acest proiect nu înseamnă un pericol pentru locuitorii din zonă. Am solicitat răspunsuri în scris despre proiectul de la Doicești, dar și despre studiul realizat de firma americană Sargent&Lundy și despre criteriile care au stat la baza alegerii amplasamentului de la Doicești, pentru că este obligatoriu să știm dacă întrunește toate condițiile de siguranță. Precizez că, la sfârșitul lunii iunie, am revenit pe subiectul centralei nucleare de la Doicești, cu o Declarație Politică, susținută de la tribuna Camerei Deputaților.

Au trecut trei luni de când am adresat Întrebarea și domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu, tace. Fie că domnul ministru nu cunoaște toate datele acestui proiect, fie că este vorba, mai curând, de o tăcere menită să ascundă, pe cât posibil, adevărul sub preș, tăcerea sa reprezintă o atitudine sfidătoare față de locuitorii județului Dâmbovița.

Am așteptat trei luni, crezând, mai bine-zis sperând că domnul ministru este ocupat cu găsirea soluțiilor pentru rezolvarea crizei energetice sau cu identificarea unor măsuri de protecție a populației și a societăților comerciale în fața valurilor năucitoare de scumpiri de pe piața energiei, dar și de aici răzbate o îngrijorătoare liniște.

Evident, nu mă resemnez!”, a subliniat parlamentarul Gabriel Plăiașu (Forța Dreptei).

About The Author

Number of Entries : 1638

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.