//
DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI), DESPRE ION C BRĂTIANU: ”UN NUME CARE STRĂBATE SECOLELE ȘI IMPUNE RESPECT ȘI CONSIDERAȚIE” Reviewed by Momizat on . Deputatul de Dâmbovița Gabriel Plăiașu, președinte Forța Dreptei Dâmbovița și membru fondator al partidului condus de Ludovic Orban, a evocat personalitatea lui Deputatul de Dâmbovița Gabriel Plăiașu, președinte Forța Dreptei Dâmbovița și membru fondator al partidului condus de Ludovic Orban, a evocat personalitatea lui Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI), DESPRE ION C BRĂTIANU: ”UN NUME CARE STRĂBATE SECOLELE ȘI IMPUNE RESPECT ȘI CONSIDERAȚIE”

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI), DESPRE ION C BRĂTIANU: ”UN NUME CARE STRĂBATE SECOLELE ȘI IMPUNE RESPECT ȘI CONSIDERAȚIE”

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU (FORȚA DREPTEI), DESPRE ION C BRĂTIANU: ”UN NUME CARE STRĂBATE SECOLELE ȘI IMPUNE RESPECT ȘI CONSIDERAȚIE”

Deputatul de Dâmbovița Gabriel Plăiașu, președinte Forța Dreptei Dâmbovița și membru fondator al partidului condus de Ludovic Orban, a evocat personalitatea lui Ion C Brătianu, la împlinirea a 202 ani de la nașterea acestuia: ”Când trecem, ca națiune, prin momente dificile, ne întoarcem cu gândul la marii oameni de stat care au făurit istorie. Suntem într-un astfel de moment tulbure, politic și social, așa că facem recurs la memorie și ne ancorăm speranța în personalitățile acestui neam. Ion C Brătianu este o astfel de personalitate, o figură proeminentă și luminoasă, care se numără printre făuritorii României moderne. Evocarea sa nu este întâmplătoare, pentru că astăzi se împlinesc 202 ani de la nașterea sa. A venit pe lume în 1821, anul revoluției lui Tudor Vladimirescu, avea să-și pună o mare parte din viață sub semnul revoluției și să fie el însuși un om al schimbărilor, fiind cunoscut, datorită atitudinii sale îndrăznețe, sub numele ”Vizirul”. Un nume care străbate secolele și impune și acum respect și considerație. Avea să lase acestei țări urmași politici care au purtat cu onoare numele Brătianu: Ionel Brătianu, Vintilă Brătianu, Dinu Brătianu, Gheorghe Brătianu. La auzul acestui nume răsunător, care a traversat istoria modernă a țării, lăsând o urmă luminoasă, cei care, în zilele noastre, își spun liberali ar trebui să facă o plecăciune și să fie recunoscători pentru principiile politice lăsate moștenire de Brătieni. Ce păcat că, pentru ei, recunoștința față de înaintași înseamnă doar o vorbă în vânt și că știu să se plece, nu în fața personalităților istorice ale neamului, ci în fața PSD!”, a concluzionat deputatul Gabriel Plăiașu.

About The Author

Number of Entries : 1683

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.