//
DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU, FORȚA DREPTEI, MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI: ”ZIUA DE 1 DECEMBRIE, UN ACT ISTORIC SCRIS DE-A LUNGUL ISTORIEI NOASTRE” Reviewed by Momizat on . Deputatul Gabriel Plăiașu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, președintele interimar al organizației județene, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naț Deputatul Gabriel Plăiașu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, președintele interimar al organizației județene, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naț Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU, FORȚA DREPTEI, MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI: ”ZIUA DE 1 DECEMBRIE, UN ACT ISTORIC SCRIS DE-A LUNGUL ISTORIEI NOASTRE”

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU, FORȚA DREPTEI, MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI: ”ZIUA DE 1 DECEMBRIE, UN ACT ISTORIC SCRIS DE-A LUNGUL ISTORIEI NOASTRE”

DEPUTATUL GABRIEL PLĂIAȘU, FORȚA DREPTEI, MESAJ DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI: ”ZIUA DE 1 DECEMBRIE, UN ACT ISTORIC SCRIS DE-A LUNGUL ISTORIEI NOASTRE”

Deputatul Gabriel Plăiașu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, președintele interimar al organizației județene, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, în care a subliniat importanța istorică a zilei de 1 Decembrie, care ”deșteaptă în fiecare român trăiri puternice”.

Iată mesajul transmis de deputatul Gabriel Plăiașu:

”Dragi români,

În fiecare an, ziua de 1 Decembrie, deșteaptă în fiecare român, oriunde s-ar afla, trăiri puternice și ne trimite cu gândul, în timp, la momentul istoric de la 1918, când, prin Marea Unire, se năștea România Mare. Și nu se poate să nu simțim și noi, chiar de la distanța unui secol, fie măcar pentru o clipă, însuflețirea celor care strigau ”Noi vrem să ne unim cu Țara”! Dincolo de informațiile desprinse din paginile de istorie care ne vor rămâne mereu întipărite în suflet, dincolo de imaginile surprinse de Samoilă Mârza, elocvente și pururi vii în mintea noastră – care ilustrează acest moment extraordinar, cea mai importantă este lecția de voință națională, de unitate și solidaritate, oferită de înaintași nouă, celor de acum și, fără îndoială, și generațiilor viitoare. Este un act istoric scris de-a lungul istoriei noastre zbuciumate și semnat, cu voință de nezdruncinat, la 1 Decembrie 1918, de Marea Adunare de la Alba Iulia. Ziua Națională a României este acel moment când ne reconectăm, mai puternic decât oricând cu Istoria, îi înțelegem, mai mult decât oricând învățămintele și simțim, mai vie decât în alte momente, recunoștința față de înaintașii care au făcut posibilă, prin sacrificiul ostașilor pe câmpul de luptă și prin voința de nezdruncinat a unui popor, România Mare.

În aceste momente vă transmit gândurile mele bune și vă urez tuturor sănătate, multă putere și încredere într-un viitor mai bun!

La mulți ani, dragi dâmbovițeni!

La mulți ani, dragi români!”, a transmis deputatul Gabriel Plăiașu.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.