//
DEPUTATUL PNL GABRIEL PLĂIAȘU, DUPĂ VICTORIA LIBERALILOR DE LA COJASCA: REZULTATELE ARATĂ CĂ PNL ESTE FOARTE RESPECTAT ÎN ZONĂ Reviewed by Momizat on . Deputatul PNL Gabriel Plăiașu a făcut o analiză a rezultatelor obținute de liberali în alegerile locale parțiale din 27 iunie, aceștia reușind să câștige, în Dâ Deputatul PNL Gabriel Plăiașu a făcut o analiză a rezultatelor obținute de liberali în alegerile locale parțiale din 27 iunie, aceștia reușind să câștige, în Dâ Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » DEPUTATUL PNL GABRIEL PLĂIAȘU, DUPĂ VICTORIA LIBERALILOR DE LA COJASCA: REZULTATELE ARATĂ CĂ PNL ESTE FOARTE RESPECTAT ÎN ZONĂ

DEPUTATUL PNL GABRIEL PLĂIAȘU, DUPĂ VICTORIA LIBERALILOR DE LA COJASCA: REZULTATELE ARATĂ CĂ PNL ESTE FOARTE RESPECTAT ÎN ZONĂ

DEPUTATUL PNL GABRIEL PLĂIAȘU, DUPĂ VICTORIA LIBERALILOR DE LA COJASCA:  REZULTATELE ARATĂ CĂ PNL ESTE FOARTE RESPECTAT ÎN ZONĂ

Deputatul PNL Gabriel Plăiașu a făcut o analiză a rezultatelor obținute de liberali în alegerile locale parțiale din 27 iunie, aceștia reușind să câștige, în Dâmbovița, primăria comunei Braniștea și majoritatea în Consiliul Local al comunei Cojasca. Într-o recentă conferință de presă, susținută alături de președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, parlamentarul Gabriel Plăiașu, secretar general al Organizației Județene, a vorbit despre situația de la Cojasca:

Mă ocup de această localitate, din punct de vedere politic, de mai bine de 7 ani și, iată că, duminică, tot efortul pe care l-au făcut colegii mei acolo s-a încununat cu succes. După rezultatele foarte bune dobândite anul trecut, la alegerile locale, de Partidul Național Liberal, atunci când am reușit să câștigăm primăriile la Cornești, Cornățelu și Ciocănești, alături de Butimanu și Finta, care erau deja primării cu conducere liberală, iată că a venit și rândul localității Cojasca să dovedească faptul că PNL este privit în zonă cu foarte mult respect.

Despre istoria vizelor de flotant făcute într-un număr mare în comuna Cojasca, aflate în atenția organelor de cercetare în această perioadă, deputatul PNL Gabriel Plăiașu a punctat:

Am constatat la alegerile locale din 2016 o veselie majoră la nivelul Biroului Evidența Populației din localitatea Cornești, acolo unde se făceau vize de flotant. În 2017, când eram consilier județean, am constat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean există un punct privind înființarea în comuna Cojasca a unui birou de evidență a populației. Am spus-o în plen: E foarte bine că acum nu mai trebuie să duceți oameni din Cojasca la Cornești să-și facă vizele de flotant, ci le faceți la locul faptei. Am avut gura aurită. Anul trecut, în septembrie, au fost făcute peste 450 de vize de flotant în Cojasca și am pierdut alegerile locale la 200 de voturi maximum. În mod evident, am susținut în fața colegilor din Biroul Politic Județean că adevăratul câștigător la Cojasca este PNL. (…) Analiza organelor statului este pe ceea ce începuseră să facă la începutul lunii iunie, în materie de vize de flotant. Procedura din septembrie, anul trecut, urma să fie aplicată din nou, la alegerile din 27 iunie și a fost stopată prin intervenția organelor statului.

Gabriel Plăiașu: Trebuie reluată dezbaterea parlamentară pe tema vizelor de flotant

Deputatul PNL Gabriel Plăiașu a precizat, în acest context, că este cosemnatar al unui proiect de lege inițiat în Parlament care să reglementeze vizele de flotant:

În ianuarie, când s-a deschis sesiunea parlamentară –  și președintele Virgil Guran a fost alături de mine – am depus, alături de alți colegi, un proiect de lege care să reglementeze din punct de vedere legal statutul acestor vize de flotant. Este nefiresc să-ți faci viza de flotant astăzi și tot astăzi să alegi primarul, consiliul local și lista pentru consiliul județean, în localitatea în care tocmai ți-ai făcut cartea de identitate. Din păcate, proiectul de lege, odată pornit pe circuitul parlamentar, în luna martie a primit aviz negativ la Consiliul Legislativ. Dar asta nu înseamnă că la redeschiderea sesiunii parlamentare în septembrie nu vom încerca din nou să legiferăm statutul acestor vize de flotant, pentru a putea să spunem că suntem într-o Românie europeană, pentru că este nefiresc ce se întâmplă. Fiindcă ce s-a întâmplat la Cojasca se mai întâmplă și prin alte locuri, a subliniat deputatul Gabriel Plăiașu.

About The Author

Number of Entries : 1682

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.