//
DIRECTORUL INSTITUTULUI DE BIOLOGIE BUCUREŞTI, DESPRE APA DE LA PUCIOASA Reviewed by Momizat on . Academicianul Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie Bucureşti, din cadrul Academiei Române, a vorbit pe larg pe tema apei de la Pucioasa, într-o Academicianul Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie Bucureşti, din cadrul Academiei Române, a vorbit pe larg pe tema apei de la Pucioasa, într-o Rating: 0
You Are Here: Home » Recomandate » DIRECTORUL INSTITUTULUI DE BIOLOGIE BUCUREŞTI, DESPRE APA DE LA PUCIOASA

DIRECTORUL INSTITUTULUI DE BIOLOGIE BUCUREŞTI, DESPRE APA DE LA PUCIOASA

DIRECTORUL INSTITUTULUI DE BIOLOGIE BUCUREŞTI, DESPRE APA DE LA PUCIOASA

Academicianul Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie Bucureşti, din cadrul Academiei Române, a vorbit pe larg pe tema apei de la Pucioasa, într-o conferinţă de presă susţinută, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, alături de Alexandru Oprea, manager general interimar al CADT Dâmboviţa şi Adrian Dumitru, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Octavian Popescu a arătat că măsurile de hiperclorinare, sistarea furnizării apei şi identificarea cauzei, aplicate de Compania de Apă în momentul în care s-a constatat prezenţa bacteriei clostridium perfringers în apa lacului de acumulare de la Pucioasa, au fost cele corecte. Academicianul a precizat că locuitorii pot consuma fără riscuri apa de la robinet, provenită din barajul amintit.

Se impune însă găsirea unei soluţii pe termen lung, alimentarea din izvoarele montane părând a fi varianta agreată, în ciuda costurilor pe care le implică. Alexandru Oprea a precizat: „O conductă care să capteze de la acele puţuri pe care le-am forat la Rătei, să capteze puţul suplimentar pe care noi, Compania, îl avem în exploatare, şi să capteze bună parte din cei 400 mc/s care se devresează în Râul Ialomiţa, trebuie găsită. Şi spun eu că aia va fi o investiţie de câteva milioane de euro în perioada următoare”.

About The Author

Number of Entries : 1691

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.