DISEARĂ, LA TEATRUL TONY BULANDRA DIN TÂRGOVIȘTE, SPECTACOLUL ”ÎMPĂRĂTEASA CHINEI”, ÎN PREZENTA REGIZORULUI ALEXANDER HAUSVATER
Reprezentația din 15 noiembrie a spectacolului „Împărăteasa Chinei” va fi una specială, desfășurându-se în prezența regizorului 𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗛𝗮𝘂𝘀𝘃𝗮𝘁𝗲𝗿, care la finalul spectacolului va discuta cu publicul despre viziunea sa asupra acestei povești, despre experiența acumulată în atâția ani de #teatru pe marile scene din țară și străinătate.
A absolvit universități de artă dramatică din Tel Aviv și Dublin. A fondat și a condus teatre în Montréal și Quebec, Canada. Pe lângă multitudinea de spectacole pe care le-a regizat, a scris zeci de cărți, printre care și câteva piese de teatru. Este o personalitate artistică extrem de curajoasă, care pune întrebări incomode despre natura umană, fapt pentru care unele creații ale sale au fost interzise. Este deschis dialogului. Se interoghează pe sine însuși, îi provoacă pe actorii cu care lucrează, tocmai pentru a ajunge la rădăcinile ascunse ale acțiunilor umane. Așa o personalitate fascinantă îți oferă posibilitatea de a îți cunoaște mai bine propriul sine.
Împărăteasa Chinei este un spectacol în care povestea se află, de fapt, înlăuntrul poveștii.
Într-un muzeu se întâmplă ca ”exponatele” să prindă viață, interpretând, ca-ntr-o oglindă, o frântură din istoria sângeroasă și coruptă a Chinei. Cu nimic mai puțin sângeroasă și mai puțin coruptă, însă, decât a altor țări din aceeași epocă (sfârșit de secol XIX și început de secol XX) sau din aceasta pe care o trăim. Textul piesei acoperă doar doi ani (1888–1900) din domnia zbuciumată a împărătesei Tzu-his, dar sunt anii marilor tentații, ai marilor schimbări provocate de ideile emancipate venite dinspre Europa. Se întrevede ispita progresului prin comerț și prin modernizarea unei țări imense, încă tributară vechilor tradiții.
About The Author
Related posts
Leave a Comment
You must be logged in to post a comment.