//
DUPĂ O PERIOADĂ EXTREM DE DIFICILĂ, VIN VEŞTI BUNE DE LA CORBII MARI Reviewed by Momizat on . Primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a făcut o analiză a situaţiei grele, traversate de comuna Corbii Mari, localitate în care s-au înregistrat mai multe Primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a făcut o analiză a situaţiei grele, traversate de comuna Corbii Mari, localitate în care s-au înregistrat mai multe Rating: 0
You Are Here: Home » Administratie » DUPĂ O PERIOADĂ EXTREM DE DIFICILĂ, VIN VEŞTI BUNE DE LA CORBII MARI

DUPĂ O PERIOADĂ EXTREM DE DIFICILĂ, VIN VEŞTI BUNE DE LA CORBII MARI

DUPĂ O PERIOADĂ EXTREM DE DIFICILĂ, VIN VEŞTI BUNE DE LA CORBII MARI

Primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică, a făcut o analiză a situaţiei grele, traversate de comuna Corbii Mari, localitate în care s-au înregistrat mai multe cazuri COVID-19 şi trei decese. Edilul a vorbit şi despre măsurile de protecţie care trebuie respectate şi mai departe de locuitorii comunei, pentru a păstra rezultatele obţinute cu multe sacrificii.

Ionuţ Bănică: „Comuna Corbii Mari a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în ultimele trei săptămâni. O perioadă în care a trebuit să dăm un test incredibil al unității și solidarității în fața unui dușman invizibil, dar atât de periculos – noul coronavirus.
Am avut în localitate primul caz al unei persoane confirmate pozitiv. La două zile am avut și primul deces, iar în mai puțin de o săptămână am înregistrat 20 de cazuri confirmate. Toate au avut drept sursă de infecție o clinică din București, și nu pe cineva local. Au fost momente dramatice, cu o comunitate care putea să alunece foarte ușor de la precauție la panică. Oamenii au fost îngrijorați, speriați. A trebuit să luăm măsuri, unele severe, aplicate cu rigoare, pentru a evita o situația ca la Țăndărei, de pildă. Bilanțul acestui moment: 20 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 (3 decese).
Au fost momente de suferință și privațiuni pe
ntru locuitorii din Corbii Mari, marcate de un efort incredibil al fiecărei familii. Dar acest sacrificiu a contat enorm ca să trecem peste un moment critic. Și astăzi, când vorbim, pot spune că am depășit acel moment. Astăzi, toate cele 195 de persoane care au fost contacți direcți ai celor confirmați pozitiv au ieșit din izolare, fără nicio problemă de sănătate.
Cel mai îmbucurător lucru este acela că în comuna Corbii Mari, datorită
măsurilor aplicate și respectării lor, nu am avut o răspândire comunitară a virusului. Este o mare victorie a noastră și le mulțumesc tuturor locuitorilor pentru că au răspuns uniți în fața acestui necaz. Fără puterea lor, fără sacrificiile lor, astăzi puteam fi într-o situație extrem de gravă.

În acest context, fac un apel către toate societățile comerciale, angajatori,
distribuitori, firme de curierat etc. să-și reia activitatea în regim normal în timpul cel mai scurt cu putință. Motivele lor de îngrijorare nu mai există și putem să continuăm să ne facem treaba ca înainte. În același timp, mesajul meu pentru locuitorii comunei este respectăm măsurilor transmise la nivel local și prin ordonanțele militare guvernamentale. Insist pe acest lucru: faptul că am depășit cu bine un moment critic nu trebuie să însemne o relaxare a precauțiilor, pentru că riscăm să ne întoarcem de unde am plecat. Ar fi dramatic.

Le mulțumesc tuturor celor care au stat și stau permanent lângă noi în această bătălie, fără să cârtească: medici, farmaciști, preoți, vânzători etc. Mulțumesc DSP, Poliției și Jandarmeriei pentru sprijinul prompt.
Efortul nostru împreună trebuie să meargă mai departe și sunt convins că veștile bune vor veni în continuare”
, a spus Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari.

About The Author

Number of Entries : 1112

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.