//
EMOŢII PENTRU ELEVII CLASELOR A XI-A ŞI A XII-A. ÎN PERIOADA 2-6 MARTIE AU LOC SIMULĂRILE PENTRU BAC Reviewed by Momizat on . Perioadă plină pentru elevii claselor a XI a şi a XII. Aceştia au de trecut probele simulărilor pentru examenul de bacalaureat, primul "hop" fiind subiectele la Perioadă plină pentru elevii claselor a XI a şi a XII. Aceştia au de trecut probele simulărilor pentru examenul de bacalaureat, primul "hop" fiind subiectele la Rating: 0
You Are Here: Home » Educatie » EMOŢII PENTRU ELEVII CLASELOR A XI-A ŞI A XII-A. ÎN PERIOADA 2-6 MARTIE AU LOC SIMULĂRILE PENTRU BAC

EMOŢII PENTRU ELEVII CLASELOR A XI-A ŞI A XII-A. ÎN PERIOADA 2-6 MARTIE AU LOC SIMULĂRILE PENTRU BAC

EMOŢII PENTRU ELEVII CLASELOR A XI-A ŞI A XII-A. ÎN PERIOADA 2-6 MARTIE AU LOC SIMULĂRILE PENTRU BAC

Perioadă plină pentru elevii claselor a XI a şi a XII. Aceştia au de trecut probele simulărilor pentru examenul de bacalaureat, primul „hop” fiind subiectele la Limba şi literatura română. Dacă elevii claselor a XI-a sunt ceva mai liniştiţi, ştiind că mai au la dispoziţie un an şi câteva luni, timp suficient să se pregătească, pentru elevii claselor a XII-a emoţiile sunt destul de mari, rezultatele simulărilor aratând cât de bine vor face sesiunii din vară a examenului, care va debuta peste numai trei luni.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, din cei 3813 elevi de clasa a XI a încrişi, au participat la prima probă 3140 de elevi. Prezenţa este destul de bună şi la nivelul claselor a XII-a, din cei 4.495 de elevi înscrişi ajungând în sălile de examen 3945 de elevi.

Dacă elevii de la cursurile de zi s-au arătat destul de interesaţi de această „repetiţie” importantă pentru Bacalaureat, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cei de la seral şi frecvenţă redusă. Aceştia au venit în număr mic la prima probă a simulărilor. Ovidiu Băsceanu, inspector şcolar general adjunct, a precizat că sunt licee care au avut câte unul sau doi participanţi la prima probă a simulărilor. Situaţia era oarecum de aşteptat, dat fiind faptul că unii dintre elevii respectivi au un loc de muncă.

În privinţa condiţiilor în care s-a derulat proba scrisă la Limba română, Ovidiu Băsceanu a mai precizat că s-au folosit camerele de luat vederi doar în sălile în care au fost preluate şi multiplicate subiectele de examen. Acesta îi asigură însă pe elevi că respectivele camere de filmat vor funcţiona, însă, în timpul probelor de bacalaureat.

Chiar dacă este vorba de o simulare, n-a lipsit tentativa de fraudă, un elev de la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu din Pucioasa vrând să „exerseze” şi copiatul.  Fără succes, însă, fiind respectate şi în acest caz rigorile unui examen real.

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a aşteaptă următoarea probă a simulărilor, care va avea loc miercuri, 4 martie. În Dâmboviţa, 2.586 de elevi ai claselor a XI-a vor susţine proba scrisă la matematică, iar 1.227 – la istorie. Exerciţiile şi problemele de matematică vor constitui o încercare şi pentru 3138 de elevi ai claselor a XII-a, alţi 1355 având de răspuns cerinţelor regăsite în subiectele de istorie.

Simularea pentru bacalaureat se încheie vineri, 6 martie, cu proba la alegere, rezultatele celor trei probe urmând să fie cunoscute joi, 12 martie.

Ar mai fi de spus că notele obţinute la aceste probe se trec în catalog doar la solicitarea elevului care trebuie însoţită de acordul părinţilor.

About The Author

Number of Entries : 1673

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.