//
EPISTOLE CĂTRE EDILI. MAI MULȚI PRIMARI PSD AU PRIMIT SCRISORI DE INTIMIDARE Reviewed by Momizat on . Mai mulți edili ai PSD din Dâmbovița au primi zilele acestea vreo două rânduri de scrisori, al căror conținut era menit să-i intimideze. Într-o primă etapă a ep Mai mulți edili ai PSD din Dâmbovița au primi zilele acestea vreo două rânduri de scrisori, al căror conținut era menit să-i intimideze. Într-o primă etapă a ep Rating: 0
You Are Here: Home » Politica » EPISTOLE CĂTRE EDILI. MAI MULȚI PRIMARI PSD AU PRIMIT SCRISORI DE INTIMIDARE

EPISTOLE CĂTRE EDILI. MAI MULȚI PRIMARI PSD AU PRIMIT SCRISORI DE INTIMIDARE

EPISTOLE CĂTRE EDILI. MAI MULȚI PRIMARI PSD AU PRIMIT SCRISORI DE INTIMIDARE

Mai mulți edili ai PSD din Dâmbovița au primi zilele acestea vreo două rânduri de scrisori, al căror conținut era menit să-i intimideze. Într-o primă etapă a episodului epistolar, edili din județ și din țară ai PSD și chiar UNPR, aveau să primească, în copie, o plângere penală formulată de Fundația „Acta non verba”, pe numele primarilor. Într-on conferință de presă organizată în data de 12 noiembrie, la sediul PSD, Liviu Dragnea, președinte executiv al partidului, a precizat că s-a verificat dacă există o astfel de fundație. Au aflat că sub acest nume își desfășoară activitatea o asociație care a comunicat însă că nu este implicată în acțiunea respectivă. De altfel, potrivit lui Liviu Dragnea, plângerea penală adresată DNA nu este semnată și ar avea o ștampilă falsă.

Cum „plângerea penală”, în copie, a ajuns și pe numele unor edili din Dâmbovița, iar primarii au sesizat conducerea organizației județene, Adrian Ţuțuianu, președintele social democraților dâmbovițeni, și Constantin Stroe – președintele Ligii Aleșilor Locali a PSD, au depus pe această temă, în data de 12 noiembrie, plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție.

După această primă etapă epistolară, câțiva edili din Dâmbovița au primit câte o anonimă care, în vreo cinci rânduri, îî avertiza că ar fi monitorizați. Expeditorul binevoitor şi nu le spune însă cine ar fi cei care le „supraveghează” acțiunile. În locul unor nume sau indicii autorul lasă puncte de suspensie care le pun la încercare imaginația şi/sau intuiția destinatarilor.

Pe acest subiect, Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița a avut astăzi o reacție, acuzându-i pe reprezentanții ACL că ar ncerca să-i intimideze pe primari: „Nu mi-am putut imagina că, la 25 de ani de la Revoluție,  vom trăi cu fantomele securității și cu manipulri de acest tip. Cer ACL să înceteze cu asemenea lucruri și cer instituțiilor statului să intervină pentru că aici nu mai discutăm de o joacă, ci de aspecte care țin de însăși esența procesului electoral.  Asemenea amenințări sunt nepermise într-o țară civilizată. Asemenea amenințări ne aduc aminte de anii ’50, nici măcar de perioada comunistă, n-am putea spune”.

Adrian Țuțuianu a spus că și aceste scrisori vor face obiectul unei plângeri penale, care va fi depusă la IPJ Dâmbovița.

About The Author

Number of Entries : 1240

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.